Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Σήμερα το εφετείο Παπαγεωργόπουλου για την υπεξαίρεση

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν, για δεύτερη φορά μέσα σ' ένα χρόνο, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κι οι τέσσερις συγκατηγορούμενοι του για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

 Μετά την αναβολή του περασμένου Οκτωβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, προσδιορίστηκε για τις
16 Ιανουαρίου.

Τα ονόματα των ισοβιτών Π. Σαξώνη, Μ. Λεμούσια και Β. Παπαγεωργόπουλου καθώς επίσης και των δύο πρώην διευθυντών  tης ταμειακής υπηρεσίας αναγράφονται στην 4η θέση του πινακίου και κατά πάσα πιθανότητα η υπόθεση θα εισαχθεί στο δικαστήριο και η δευτεροβάθμια εκδίκαση αναμένεται, αυτή τη φορά να ξεκινήσει κανονικά.

Οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι, όπως έχουν ήδη δηλώσει , επιθυμούν την πρόοδο της διαδικασίας σε αντίθεση με τους δύο συγκατηγορουμένους τους, πρώην διευθυντές, που μπορούν να ζητήσουν νέα  ναβολή επειδή η πρωτοβάθμια ποινή τους έχει ανασταλεί μέχρι το εφετείο και κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην φυλακή αν δεν αθωωθούν. Τον Φεβρουάριο του 2013, το πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους τους πέντε από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους, καταδικάζοντας τους για την υπεξαίρεση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Άγνωστο παραμένει ποιος θα δικάσει τους κατηγορούμενους καθώς η πρόεδρος Εφετών Ευφροσύνη Καλογεράτου που κληρώθηκε να διευθύνει την ακροαματική διαδικασία, στη Θεσσαλονίκη, δικάζει σε άλλο δικαστήριο με έδρα την Αθήνα, την ίδια ημέρα. Δεν έχει γίνει γνωστό, μέχρι τώρα, αν θα παραστεί στη δίκη ή αν θα αντικατασταθεί από τον αναπληρωματικό πρόεδρο Εφετών Παναγιώτη Κατσιρούμπας.

Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κώλυμα και στο πρόσωπο του αναπληρωτή προέδρου θα τον αντικαταστήσει η πρόεδρος Εφετών Καλλιρρόη Χεμαρίου η οποία  είχε κληρωθεί να διευθύνει τη διαδικασία στην προηγούμενη δίκη που αναβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

απο το  voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου