Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σε τράπεζες της Ελβετίας και του Μαυροβουνίου έχει “παρκάρει” τουλάχιστον 30 εκ. ευρώ ο Φιλιππίδης!

Ενώ ο Α. Φιλιππίδης βρίσκεται στην Τουρκία και η έκδοσή του στην Ελλάδα πλησιάζει, στην Αθήνα οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς και νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αυτό είναι πλέον εις βάρος του.

Πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση βρίσκονται στα ίχνη των χρημάτων.

Ήδη έχουν αποστείλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Εισαγγελία της Βέρνης, καθώς έχουν βρει σε τρεις ελβετικές τράπεζες το ποσό των
13 εκατ. ευρώ, ενώ αναζητούνται επιπλέον 15 εκατ. που εκτιμάται ότι βρίσκονται «παρκαρισμένα» σε τράπεζες του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας. 
«Εμείς ξέρουμε ότι υπάρχουν 13 εκατ. ευρώ στην Ελβετία, σε τράπεζες της Γενεύης, και κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου οι λογαριασμοί να δεσμευτούν», λένε ανώτατες πηγές της κυβέρνησης που έχουν άριστη γνώση των προσεκτικών κινήσεων των δικαστικών αρχών.

Χωρίς βιαστικές κινήσεις, οι δικαστικοί λειτουργοί βρήκαν εμβάσματα προς τις ελβετικές τράπεζες, ενώ εντόπισαν επίσης και τις εταιρείες που είχε συστήσει ο Αγγελος Φιλιππίδης, μεταξύ άλλων, στο Μαυροβούνιο.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι μαζί με τον φίλο και στενό του συνεργάτη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Μάριο Βαρότση, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την υπόθεση, είχαν συστήσει στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κοινή εταιρεία με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών.

Οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τούς τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει στην Ελβετία ο Φιλιππίδης – για την ακρίβεια στην Banque Privee BCP (Suiss) και στην HSBC Private Bank (Suisse).

Ηδη έχουν βρεθεί 13 εκατ. ευρώ, αλλά το ερώτημα είναι πού είναι τα υπόλοιπα 15 εκατ., τα οποία εκτιμάται ότι βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού είτε στο όνομά του είτε σε offshore εταιρείες.
Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει τη δέσμευση των εν λόγω λογαριασμών.

Το θέμα των 13 εκ. ευρώ  αποκάλυψε πρώτος ξανά ο Lykavitos.gr

Aξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε πως από τις 21-8-2013, την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης δεν τολμούσαν να αγγίξουν την υπόθεση Φιλιππίδη, εμείς είχαμε γράψει πρώτοι για τα 13 εκατομμύρια ευρώ που ήταν “παρκαρισμένα” σε Ελβετικές Τράπεζες.
Δείτε τι γράφαμε τότε:
 “Σε ποιον ανήκει ο μαύρος λογαριασμός των 13.000.000 ευρώ στην HSBC?
Μαύρος λογαριασμός φορτωμένος με 13 εκατομμύρια ευρώ εντοπίστηκε στην τράπεζα HSBC.
Ο λογαριασμός ανήκει σε πρώην κορυφαίο στέλεχος δημόσιας επιχείρησης ο οποίος το τελευταίο διάστημα επιχείρησε να αποκτήσει συμμετοχή σε ναυτιλιακή εταιρία που ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία…”

απο το  http://lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου