Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σοβαρές καταγγελίες στο HOT DOC Radio για την απόλυση της καθηγήτριας από το Κολλέγιο Αθηνών

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), μιλώντας στο HOT DOC Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, αναφορικά με την υπόθεση της απόλυσης της καθηγήτριας η οποία συνέλαβε το υιό Σαμαρά να αντιγράφει.

«Δεν είναι απλά μια διαμάχη μεταξύ μιας εργαζόμενης κι ενός εργοδότη, αλλά μια υπόθεση με βαθύτερο συμβολικό και πολιτικό νόημα», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Χριστόπουλος και συμπλήρωσε: «Ο αδελφός του πρωθυπουργού και πρόεδρος του Κολλεγίου, Αλέξανδρος Σαμαράς, μαζί με
ορισμένους άλλους εργοδότες, προσπαθούν να αλλάξουν τους όρους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επιχειρούν να άρουν την εποπτεία του κράτους στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Αναφορικά με την εξέταση της νομιμότητα της απόλυσης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) ο κ. Χριστόπουλος κατήγγειλε: «Το ΚΥΣΔΕ αρνήθηκε αρχικά να εξετάσει την υπόθεση της καθηγήτριας παρά την προσφυγή της, αρνούμενο τη συνταγματική του υποχρέωση.
Το Συμβούλιο αποδέχθηκε έγγραφο του Κολλεγίου το οποίο έλεγε ότι οι απολύσεις είναι ελεύθερες, ενώ μιλώντας για την πολιτική Αρβανιτόπουλου είπε: « Ο υπουργός Παιδείας είχε επιχειρήσει από το καλοκαίρι να περάσει μια επαίσχυντη εγκύκλιο η οποία προέβλεπε ουσιαστικά την άρση της κρατικής εποπτείας, την οποία εγκύκλιο ανέστειλε το ΣτΕ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ, σχολιάζοντας όσα χθες Πέμπτη συνέβησαν κατά την εξέταση της υπόθεσης της κας Μπουλούτα από το ΚΥΣΔΕ, το οποίο υποχρεώθηκε από δικαστήριο να προβεί στη διερεύνηση των καταγγελιών της καθηγήτριας, κατήγγειλε ότι: «Τα τρία διορισμένα από το υπ. Παιδείας μέλη του ΚΥΣΔΕ, απέβαλαν από τη σύνθεσή του τα μέλη της ΟΙΕΛΕ. Τα τρία μέλη του ΚΥΣΔΕ προέβησαν σε αλλοίωση της σύνθεσης του Συμβουλίου».

Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα δεν έχει γνωστό αν το ΚΥΣΔΕ αποφάνθηκε για τη νομιμότητα της απόλυσης της Ευφροσύνης Μπουλούτα.

Διαβάστε σχετικά: Πρωτόγνωρα πράγματα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για την απόλυση της Ευ. Μπουλούτα, Κρίνεται η νομιμότητα της απόλυσης της καθηγήτριας που έπιασε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει

απο το  koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου