Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συγκεντρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ το ποσό για την Μυρτώ

Οι «Φίλοι της Μυρτούς» απηύθυναν κάλεσα μέσα από την ιστοσελίδα You Caring.com με σκοπό να συγκεντρωθούν 25.000 δολάρια για να αποκτήσει η 16χρονη ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο θα τη βοηθήσει στη διατροφή και στην επικοινωνία.

Και ενώ το πρωί το
ποσό που είχε συγκεντρωθεί άγγιζε τα 3.822 δολάρια, μέσα σε λίγες ώρες έφτασε τα 32.000, υπερκαλύπτοντας το κόστος του μηχανήματος.

Στην εν λόγω ιστοσελίδα πάντως, είναι εμφανή τα σημάδια της κακοποίησή της από τον Πακιστανό καθώς στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί η άτυχη κοπέλα ανέμελη, να ποζάρει με φόντο ροζ λουλούδια στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου, πριν την επίθεση, και στη συνέχεια μέσα στο νοσοκομείο της Βοστώνης...



Διαβάστε όσα γράφουν οι «Φίλοι της Μυρτούς» στο You Caring.com:

Στις 22 Ιουλίου του 2012, γύρω στις 7:15 το απόγευμα, αλλοδαπός που δούλευε παράνομα στην Ελλάδα, επιτέθηκε στη Μυρτώ ενώ παραθέριζε με την οικογένειά της στην Πάρο. Δέχτηκε την επίθεση καθώς περπατούσε στην παραλία. Κακοποιήθηκε, δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα και εγκαταλείφθηκε από τον θύτη στον τόπο της επίθεσης ο οποίος νόμιζε ότι είναι νεκρή. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η Μυρτώ υπέστη κακώσεις στον εγκέφαλο και στη σπονδυλική της στήλη. Δεν μπορεί να περπατήσει, ούτε να μιλήσει, ενώ σιτίζεται μέσω σωλήνα. Αυτό τον καιρό, υπόκειται σε θεραπεία στη Βοστώνη, στο Spaulding Rehabilitation Hospital.

Οι συγγενείς και οι φίλοι της ελπίζουν πως σύντομα θα καταφέρει να τρώει κανονικά.
Επιπλέον άρχισε να μαθαίνει τη χρήση της συσκευής Tobii Speech Generating Device που θα την βοηθούσε να επικοινωνήσει αλλά σύντομα η χρήση του διακόπηκε αφού το κόστος ήταν τεράστιο και η οικογένειά της δεν διέθετε το ποσό που χρειαζόταν.

Το κόστος της συσκευής είναι $25,000.
Έτσι, φίλοι και συγγενείς της Μυρτούς δημιούργησαν μια σελίδα στο facebook και στο youcaring έχοντας ως στόχο να μαζέψουν τα απαραίτητα χρήματα που χρειάζονται για τη συσκευή δίνοντας ελπίδα στους γονείς της πως η κορούλα τους θα μπορέσει να επικοινωνήσει ξανά με τον κόσμο.
Ο κόσμος ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα και μέσα σε τρεις μέρες έχουν μαζευτεί 23.000$ ενώ το ποσό συνεχώς αυξάνεται.
 Αν δοθούν χρήματα άνω του κόστους της συσκευής, θα διατεθούν αμέσως για τα ιατρικά έξοδα της Μυρτούς.

Οι «Φίλοι της Μυρτούς» ήρθαν σε επαφή με την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και ζήτησαν την υποστήριξη και βοήθεια της Ομοσπονδίας. Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμφώνησε παμψηφεί να βοηθήσει τους «Φίλους της Μυρτώς» σε αυτό τους το εγχείρημα.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, και με την Ομοσπονδία ως χορηγό, θα διοργανωθεί έρανος στις 7 Δεκεμβρίου ενώ οι λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν σύντομα.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου