Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Θα συνεχίσει να τυπώνει χρήμα η Fed

Με ψήφους 9 προς 1 η Fed αποφάσισε να διατηρήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 85 δισ. δολαρίων το μήνα, λόγω των ποσοστών ανεργίας αλλά και των οικονομικών πολιτικών της Ουάσιγκτον που εξακολουθούν να αποτελούν τροχοπέδη της ανάπτυξης

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να μην προχωρήσει στο
"tapering" ήταν ευρέως αναμενόμενη.
Παράλληλα, διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0% - 0,25%.

Η Κεντρική Τράπεζα βλέπει την οικονομία των ΗΠΑ να αυξάνεται με μέτριους ρυθμούς και την αγορά εργασίας να βελτιώνεται ωστόσο θέλει το ποσοστό ανεργίας να υποχωρήσει στα επίπεδα του 6,5% από 7,2% που είναι τώρα.

Την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι κάτω από το 2%, που είναι ο στόχος της τράπεζας, αν και η Fed εκτιμά ότι ο ρυθμός τελικά θα κινηθεί υψηλότερα.
Ένας ακόμη λόγος που επικαλέστηκε η Fed για την διατήρηση της τρέχουσας πολιτικής ήταν η σχετική επιβράδυνση της ανάπτυξης του στεγαστικού τομέα.

H αντίδραση της αγοράς
Mετά την ανακοίνωση της Fed ο Dow υποχώρησε μέχρι και 100 μονάδες. Έτσι, οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall παρά τα  νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά που πέτυχαν κινήθηκαν με απώλειες, με τους επενδυτές να προσπαθούν να "χωνέψουν" την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Dow σημείωσε πτώση 0,39% στις 15.619 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,51% στις 1.763 και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0.54% στις 3.931 μονάδες.

Πηγή:  newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου