Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής

Γαλλία, Σουηδία, Ισλανδία και Ρουμανία θα είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στα μπαράζ, καθώς οι Ουκρανοί κατάφεραν να βρεθούν στους ισχυρούς.

Δείτε ποια είναι η κατάταξη των ομάδων στη FIFA.


Μέσω μπαράζ θα διεκδικήσει τελικά η Εθνική Ελλάδος την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον 7ο όμιλο των προκριματικών.

Μαζί της στην κλήρωση των μπαράζ, που θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου, θα βρεθούν η Πορτογαλία, η Κροατία, η Ουκρανία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ρουμανία και η Ισλανδία, δηλαδή οι υπόλοιπες επτά καλύτερες δεύτερες των ομίλων, με τη Δανία να μένει έξω ως η χειρότερη δεύτερη. 
Όσον αφορά στο ποιες ομάδες θα είναι οι ισχυρές και ποιες οι αδύναμες της κλήρωσης, αυτό θα οριστικοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη (17/10), όταν η FIFA θα ανακοινώσει την κατάταξη των ομάδων για το μήνα Οκτώβριο.

Η βαθμολογία των 8 ομάδων των μπαράζ στην κατάταξη της FIFA για το μήνα Οκτώβριο διαμορφώνεται ως εξής (σε παρένθεση η βαθμολογία τους το μήνα Σεπτέμβριο):

Ισχυροί
Πορτογαλία 1036 (1029)
Ελλάδα 983 (1016)
Κροατία 901 (1051)
Ουκρανία 871 (799)

Αδύναμοι
Γαλλία 870 (812)
Σουηδία 850 (836)
Ρουμανία 767 (739)
Ισλανδία 633 (599)

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η Ελλάδα είναι στους ισχυρούς και αποφεύγει τις Πορτογαλία, Κροατία και Ουκρανία, με την τελευταία να προσπερνά τις Σουηδία και Γαλλία και να τις στέλνει στους αδύναμους, όπου βρίσκονται επίσης η Ρουμανία και η Ισλανδία.
Οι Γάλλοι πλήρωσαν το γεγονός πως συμμετείχαν σε όμιλο με λιγότερες ομάδες και αναγκάστηκαν την περασμένη Παρασκευή να δώσουν φιλικό αγώνα απέναντι στην Αυστραλία.
 Έτσι, παρά τη νίκη τους με 6-0, δεν συγκέντρωσαν αρκετούς βαθμούς, καθώς τα φιλικά έχουν χαμηλότερη βαρύτητα σε σχέση με τους επίσημους αγώνες.
Αυτό είχε ως συνέπεια να τους προσπεράσουν μόλις για ένα βαθμό οι Ουκρανοί, οι οποίοι πέτυχαν δύο νίκες στα δύο τελευταία τους παιχνίδια.

Στους ισχυρούς θα μπορούσαν να έχουν βρεθεί οι Σουηδοί, αν έπαιρναν έστω την ισοπαλία απέναντι στη Γερμανία, αλλά ηττήθηκαν με 3-5.

απο το  sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου