Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Nike: Μεγάλη αύξηση κερδών τριμήνου και στα ύψη η μετοχή της!


Άκρως εντυπωσιακά ήταν τα οικονομικά στοιχεία τριμήνου της αμερικάνικης εταιρείας αθλητικών ειδών, Nike. Μεγαλύτερα του αναμενομένου, ήταν τα κέρδη, τα οποία άγγιξαν τα 780 εκατ. δολάρια.
Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει μεγάλη άνοδο και πλησιάζει τα 75 δολ.

Όπως
μεταδίδουν ξένα Μέσα ενημέρωσης, τα νούμερα της αμερικάνικης Nike είναι από τα καλύτερα στην πολυετή πορεία της εταιρείας στη παγκόσμια αγορά.

Στον τομέα των εσόδων αλλά και των κερδών, οι Αμερικάνοι αποδείκτηκε πως έχουν κάνει κερδοφόρα δουλειά.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη ανήλθαν στο απίστευτο ποσό των 780 εκατ. δολ.. Αυτό, μπορεί  να μεταφραστεί και σε 0,86 δολ. ανά μετοχή.
Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 78 σεντς και έσοδα 6,97 δισ. δολ.

Η μετοχή της εταιρείας, η οποία την Πέμπτη έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τα 70 δολ. με άνοδο 2%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σημειώνει «άλμα» 5,47% στα 74,19 δολ.

Τα ποσά αυτά, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναφέρουμε και τα συνολικά έσοδα του κολοσσού των 6,97 δις. δολ., αυξημένα κατά 500 εκατ. δολ. από το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφησαν και σίγουρα το ποσό αυτό, σε συνάρτηση με τα καθαρά κέδη, δείχνουν την συνεχόμενη και ταχεία ανάπτυξη, σε παγκόσμια κλίμακα.

Χαρακτηριστικό είναι πως, στα πλαίσια εξάπλωσης του brandname της εταιρείας, υπήρξε συγχώνευση με τις Hurley και Nike Golf, ενώ πλέον η Converse θα αποτελεί αυτόνομη εταιρεία, δικών της συμφερόντων.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Nike από την Δευτέρα είναι εισηγμένη στο δείκτη Dow Jones, κίνηση που δείχνει την δυναμική του αμερικάνικου κολοσσού.

απο το  sportandbusiness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου