Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι θυμούνται τον Άκη;


Κυριακή, 11 Ιουλίου 2004.
Four Seasons Hotel Paris.

 Μία υπερπολυτελής Jaguar καταφθάνει έξω από το παριζιάνικο ξενοδοχείο και εξέρχονται οι νεόνυμφοι.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη χαμογελώντας ανεβαίνουν τα
σκαλιά, υπό τα χειροκροτήματα των εκλεκτών προσκεκλημένων…

Μεγάλη Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012.
 Οι αστυνομικοί περνούν χειροπέδες στον πρώην ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ, παρ’ ολίγον… πρωθυπουργό της χώρας, για το σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που συντάραξε και απασχολεί μέχρι σήμερα την κοινή γνώμη…

Μονάχα οι μνήμες του «ωραίου Μπρούμελ» έχουν απομείνει από τον γάμο χλιδής που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της εποχής, καθώς όσοι είχαν σπεύσει τότε να του σφίξουν το χέρι και να τσουγκρίσουν μαζί του τα ποτήρια με την ακριβή σαμπάνια τον έχουν… ξεχάσει.

Κάποιοι μάλιστα απ’ αυτούς, μετά και τη φυλάκισή του, σχεδόν πια δεν τον γνωρίζουν.

Η λίστα των προσκεκλημένων

Μεταξύ των καλεσμένων γνωστοί επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εφοπλιστές, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να παραστούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Το zougla.gr παρουσιάζει την επίσημη λίστα των ολίγων και εκλεκτών…





Ο μυθικός γάμος είχε τελεστεί μια συννεφιασμένη Κυριακή… στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.

Το ζευγάρι έφθασε στην εκκλησία και το μυστήριο ευλόγησε ο μητροπολίτης Παρισίων Εμμανουήλ. Κουμπάρος ήταν ο Γάλλος πολιτικός μηχανικός Μισέλ Καντάς. Μετά την τελετή ακολούθησε η πολυσυζητημένη δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο Four Seasons.

Ο πολύκροτος γάμος του Άκη Τσοχατζόπουλου με τη Βίκυ Σταμάτη μπορεί να έγινε το 2004, το σκάνδαλο ωστόσο δύσκολα ξεχνιέται… Οι νεόνυμφοι γιόρτασαν την ευτυχία τους περιτριγυρισμένοι από κρύσταλλα Swarovski, δαπανώντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών.


(Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Michel Cantal Dupart)


(Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη με τον πρώην σύζυγό της)


(Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και η Βάσω Παπαντωνίου)


(Ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας)


(Η επιχειρηματίας Όλγα Λαϊνοπούλου)


(H Nίκη Γουλανδρή)


(Η Άννα Παναγιωταρέα)


(Ο Γρηγόρης Μούργελας είναι δικηγόρος και λειτουργούσε ως άτυπος σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Είχε παραστεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους ως πληρεξούσιος της εταιρείας Bluebell)


(Ο Karl Blecha είναι πολιτικός του αυστριακού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPO)


(O επιχειρηματίας Κυριάκος Φιλίππου)

Από το περιβάλλον της κας Βαρδινογιάννη ενημερωθήκαμε πως, παρά το γεγονός, ότι συμπεριελήφθη το όνομά της στην επίσημη λίστα γάμου, η ίδια δεν παρέστη τελικά στην τελετή.

O Γιώργος Ανδριωτάκης είναι Ροδίτης αρχιτέκτονας.

Ο Γιάννης Μυλωνάς είναι καθηγητής Νευρολογίας.

Ο Κώστας Βεργόπουλος είναι καθηγητής στο Πάντειο και μαχητής του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

O Δημήτρης Κωστόπουλος φέρεται να είναι ο οδηγός του Άκη-έμπιστος συνεργάτης.

Ο George Hallag είναι έμπορος όπλων.

Μεταξύ των προσκεκλημένων και ο αδελφός της συζύγου του Άκη, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακαίνιση του περίφημου νεοκλασικού στην Ακρόπολη και, για να μη συσχετιστεί με τον Τσοχατζόπουλο, υπέγραφε με ψεύτικο όνομα! Στις δοσοληψίες με τα συνεργεία υπέγραφε ως Παναγιώτης Παπαλιάκος... Αυτό είναι το όνομα που περιλαμβάνεται στη λίστα.

Οι Ευρωπαίοι τον χαρακτήρισαν υπουργό της σαμπάνιας και σοσιαλιστή του χαβιαριού, ενώ ο ίδιος ο Άκης αναρωτιόταν γιατί προκαλεί αντιδράσεις ένας γάμος με συμμετοχή ελάχιστων ατόμων και διαμονή δύο ημερών στο Παρίσι…

Τα παραπάνω αποτελούν μία πρόγευση όσων πρόκειται να ακολουθήσουν για τα έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού, καθώς και άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση...

απο τη  zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου