Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

"Ξηλώνεται" η Χρυσή Αυγή- Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης- 36 συνολικά εντάλματα σύλληψης

28/09/2013 - 09:20








Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή. Τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθη ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και άλλα τρία άτομα.


Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες που επικαλείται το
Newsit αυτά τα τρία εντάλματα αφορούν τους βουλευτές Παναγιώταρο, Λαγό και Μίχο. Σύμφωνα δε με το Newpost συνελήφθη και ο Γιώργος Πατέλης, ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, καθώς φαίνεται ότι επικοινώνησε με τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά.

Συνελήφθησαν μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδοθεί συνολικά 36 εντάλματα σύλληψης μελών της ΧΑ.


Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχειοθετείται καθοδήγηση στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου αναμένεται να τους ληφθούν καταθέσεις. Στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να τους μεταφέρουν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και στη κατόπιν να μεταφερθούν στον Άρειο Πάγο.


Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι' αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.

απο τα epikaira.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου