Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Παραμονεύει η Ελβετία για τη 12η θέση στην βαθμολογία της UEFA.Τα χρήματα που θα πάρουν οι Ελληνικές ομάδες από την συμμετοχή στούς ομίλους του Champions League και στους ομίλους του Europa League!

Η πιθανή συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League, αλλά και αυτή του Ατρομήτου στους ομίλου του Europa League θα δώσουν σημαντική ανάσα στην χώρα μας σε ότι αφορά την 12η θέση, στην οποία πλησιάζει η Ελβετία.

Η πιθανή συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League, δεν θα βάλει μόνο ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αλλά θα
δώσει και μια ανάσα στην χώρα μας σε ότι αφορά την βαθμολογία της UEFA.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στην 12η θέση της ειδικής βαθμολογίας και συνεχίζει να βγάζει δύο ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τον πρωταθλητή να παίζει απευθείας στους ομίλους και τον δεύτερο στα προκριματικά.
 
Η Ελλάδα με την πιθανή συμμετοχή δύο ομάδων στους ομίλους του Champions League (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ), αλλά και με την πιθανή πρόκριση του Ατρομήτου στους ομίλους του Europa League, θα πάρει σημαντικούς βαθμούς και μπορεί να κρατήσει την 12η θέση.
Αυτή τη χρονική στιγμή η χώρα μας απειλείται από την Ελβετία (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Βασιλεία θα προκριθεί στους ομίλους) η οποία μπορεί μέσα στην σεζόν να καλύψει την διαφορά.

Η Ελλάδα είναι στην 12η θέση με 28.800 βαθμούς και η Ελβετία ακολουθεί με 27.335, υπάρχει μια διαφορά 1.465 βαθμών.
Εάν γίνει αυτό και η Ελβετία πάρει τελικά την 12η θέση από την Ελλάδα, τότε η χώρα μας θα έχει πρόβλημα για την περίοδο 2015-16, όπου και ο πρωταθλητής θα αγωνίζεται στα προκριματικά.

Αρκετά μεγάλο το μπόνους
Από εκεί και πέρα, εάν ο ΠΑΟΚ τελικά καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τότε στο ταμείο του.

Τα χρήματα που θα πάρουν οι Ελληνικές ομάδες από την συμμετοχή στο Champions League είναι περίπου 21 εκ. ευρώ.
Από αυτά τα 9 εκ ευρώ θα πάνε στο ταμείο του ΠΑΟΚ και τα υπόλοιπα στο ταμείο του Ολυμπιακού. Εάν όμως δεν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να προκριθεί τότε όλα τα χρήματα θα μπουν στο ταμείο του Ολυμπιακού.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του, εάν καταφέρει να μπει στους ομίλους του Europa League θα καρπωθεί ένα ποσό κοντά στα 3,5-4 εκ ευρώ.

Όλα λοιπόν αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα, ανάλογα με το τι θα έχουν καταφέρει να κάνουν οι ΠΑΟΚ και Ατρόμητος στα play off του Champions League και του Europa League αντίστοιχα.

απο το  sport24.gr

  Δείτε εδώ τις βαθμολογίες ανά χώρα, ανά χρονιά:
 http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2013.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου