Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Σε συμπληρωτική απολογία αύριο ο Β. Ρέστης- Τι κρύβεται πίσω από την προφυλάκιση του; - Οι ΗΠΑ, η οργάνωση UANI και το Ιράν

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί και πάλι αύριο το πρωί ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης προκειμένου να απολογηθεί για νέες κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες αφορούν σε ένα νέο δάνειο ύψους περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο φέρεται να εκταμίευσε η τράπεζα FBB και να κατέληξε σε εταιρείες του κύκλου επιρροής του.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νέα κλήση για απολογία επιδόθηκε στον
κ.Ρέστη μέσα στο κελί του στην ΣΤ’πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο κ.Ρέστης είχε υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:


Τι κρύβεται πίσω από την προφυλάκιση του Βίκτωρα Ρέστη της πρώην FBBank και Enterprices Shipping and Trading;

Ας δούμε ορισμένες συμπτώσεις που χρήζουν τεράστιας προσοχής.

Η UANI Ένωση κατά των Πυρηνικών του Ιράν που συσχετίζεται με τις ΗΠΑ είχε στείλει προειδοποιητική επιστολή στον Ρέστη καταλογίζοντας του ευθύνη για την παράνομη στήριξη που παρείχε ο εφοπλιστής Ρέστης στο υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν καθώς βρίσκεται σε καθεστώς εμπάργκο από τις ΗΠΑ.
Την επιστολή υπογράφουν επιφανείς θεσμικοί παράγοντες και πολιτικοί παράγοντες των ΗΠΑ με προεξάρχον τον Mark Wallace.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρέστης προφυλακίστηκε ακριβώς μια μέρα την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Περίληψη της επιστολής UANI

Την σοβαρή ανησυχία της εκφράζει η οργάνωση UANI (Ένωση κατά των πυρηνικών του Ιράν), μέσω επιστολής προς τον εφοπλιστή και επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη, σχετικά με τις διαφαινόμενες επιχειρηματικές συναλλαγές δύο εκ των εταιρειών του, της τράπεζας FBBank και της Enterprices Shipping and Trading (EST), με μεμονωμένα άτομα αλλά και εταιρείας που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ιρανικού πετρελαίου και της ναυτιλίας, παρά την επιβολή κυρώσεων.
Ειδικότερα, η UANI δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη για τις σχέσεις Ρέστη με τον κ. Δημήτρη Καμπή, πρόεδρο της Athens Consulting House, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, για τη λειτουργία δικτύου μεταφορών πετρελαίου από το Ιράν σε άλλες χώρες.
Η UANI έχει προσκομίσει πρόσφατα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας σημαντικής και πιθανώς επικερδούς επιχειρηματικής σχέσης ανάμεσα στην FBΒank, τον Καμπή και το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν.
«Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Εσείς (Ρέστης) μαζί με τις εταιρείες σας FBBank και EST και με τη βοήθεια του κ. Καμπή, είστε οι μπροστάρηδες των παράνομων δραστηριοτήτων του ιρανικού καθεστώτος.
Παρείχατε πολύ σημαντική, ανήθικη και πραγματικά παράνομη στήριξη στο υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν.
Να είστε βέβαιος ότι η UANI  θα κυνηγήσει όλες τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι ενέργειες αυτές θα αποκαλυφθούν και θα τερματιστούν», καταλήγει η επιστολή.

H επιστολή


(πρώτη ενημέρωση 12:56)

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου