Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ζήγρας αποτελειώνει Tσοχατζόπουλο: “Όλα τα λεφτά με τις μαύρες σακούλες πήγαιναν στον Άκη”

Σφυροκόπημα, με σχεδόν στοχευμένες εκφράσεις ώστε να στηρίξει το κατηγορητήριο σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, αποτελεί η απολογία του εξαδέλφου του πρώην υπουργού Νίκου Ζήγρα, ο οποίος από τη μέση της ποινικής διαδικασίας για την υπόθεση και μετά, έχει μετατραπεί σε βασικό κατήγορό του.

Ο Ζήγρας, ο οποίος σε
ανύποπτο χρόνο έχει πει πως χρωστάει τη ζωή του στον Τσοχατζόπουλου καθώς αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον βοήθησε οικονομικά να το ξεπεράσει, ήταν καταπέλτης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο:
“Ηθικός και φυσικός αυτουργός και παραλήπτης όλων των χρημάτων ήταν ο πρώην υπουργός .Τα δε χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα”.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε αναλυτικά στο ρόλο και άλλων προσώπων που ισχυρίζεται ότι έχουν σχέση με τη ροή μαύρου χρήματος. Στο κάδρο έβαλε μεταξύ άλλων τον καταζητούμενο Φουάντ αλ Ζαγιάντ, τον εκζητουμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη αλλά και τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σμπώκο.

Αναφέρθηκε δε σε μαύρες σακούλες με λεφτά που άλλαζαν χέρια σε νυχτερινά ραντεβού στα γραφεία του Α. Τσοχατζοπουλου στην Κόμνα Τράκα και την Ομήρου.
“Όλα τα ακίνητα που αγοράστηκαν ήταν επιλογή του Άκη και προέρχονταν από μαύρο χρήμα. Σε εμένα αρχικά έλεγε ότι τα χρήματα αυτά ήταν Αράβων επενδυτών. Και τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν μόνο εμένα. Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανένας“, είπε ο Ζήγρας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως πριν ομολογήσει και αρχίσουν όλοι να τον λένε «ρουφιάνο» είχε προσπαθήσει να πείσει τον Τσοχατζόπουλο να ομολογήσει.
Το έκανε αυτό ακόμα και μέσα στη φυλακή εισπράττοντας κάθε φορά την οργισμένη άρνηση του. Και μετά άρχισε όπως ισχυρίζεται να φοβάται για τη ζωή του, ενώ και τα παιδιά του στη Θεσσαλονίκη έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα.

Ο Νίκος Ζήγρας είπε ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη γιατί ο πρώην υπουργός του κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας στη Γερμανία όταν αρρώστησε σοβαρά, αλλά μετά κατάλαβε ότι το έκανε για να μην πεθάνει πριν προλάβει να του πει για όλους τους λογαριασμούς που είχε ανοίξει για εκείνον.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως όταν ξεκίνησε η απολογία του Ν. Ζήγρα, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν ήταν παρών με αποτέλεσμα να τον καλέσει ο πρόεδρος να εμφανιστεί για να ακούσει τι λέει γι’ αυτόν ο εξάδελφός του.

απο το  lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου