Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΚΙΝΑ: Απειλή για την οικονομία το δημόσιο χρέος της -Προχωρούν σε κατεπείγοντα έλεγχο

Σε κατεπείγοντα λογιστικό έλεγχο του συνόλου του δημόσιου χρέους της θα προχωρήσει η Κίνα όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το επίπεδο του χρέους της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας σε διεθνές επίπεδο.

Το επίπεδο του χρέους της Κίνας, εν μέσω της επιβράδυνσης του
ρυθμού ανάπτυξής της, θεωρείται ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια σοβαρή απειλή για την κινεζική οικονομία, εάν δεν ληφθούν μέτρα για να ανασχεθεί η μεγέθυνσή του.
«Συμμορφούμενο προς ένα αίτημα το οποίο υποβλήθηκε προ ημερών από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το εθνικό Ελεγκτικό Συνέδριο θα οργανώσει στο σύνολο της χώρας έναν έλεγχο του δημόσιου χρέους», ανέφερε το Συνέδριο στον ιστότοπό του στο Διαδίκτυο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ένα από τα όργανα της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας, διευθύνεται από τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο ανέστειλε όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του προκειμένου να επικεντρωθεί στο έργο αυτό και τις προσεχείς ημέρες θα στείλει στελέχη του στις επαρχίες και στις πόλεις της χώρας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι το σύνολο των αξιόγραφων που έχουν εκδοθεί από την κεντρική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές ανέρχεται στο 45% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της Κίνας.
 (ΑΕΠ ΚΙΝΑΣ:8.182.000.000.000 σε δολάρια ΗΠΑ)

Αν και το χρέος αυτό είχε υποστηρίξει την ταχεία ανάπτυξη της Κίνας με την προώθηση επενδύσεων, οικονομολόγοι και η ίδια η κυβέρνηση εκτιμούν πλέον ότι η πολιτική αυτή δεν είναι βιώσιμη και ότι το αναπτυξιακό μοντέλο της Κίνας πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό με την τόνωση της εγχώριας ζήτησης.

απο το  bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου