Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πάνε για ισόβια οι επώνυμοι ληστές του ΙΚΑ!

Συγκλονιστικά στοιχεία έδωσε σήμερα στη δίκη για το σκάνδαλο παροχών συντάξεων και ποσών πρόνοιας σε άτομα που δεν τα δικαιούνται ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Τα στοιχεία τα
αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη δίκη του κυκλώματος ΙΚΑ Καλλιθέας, ενός κυκλώματος πολύ χαρακτηριστικού για τη λειτουργία σε ανώτατο επίπεδο της κρατικής μας μηχανής.
 
Οι εμπλεκόμενοι πιάστηκαν με τεράστια ποσά ακόμα και σε κούτες ενώ απλοί υπάλληλοι αποκαλύφθηκε ότι διαθέτουν βίλες πάνω στη θάλασσα με …ασανσέρ!
 
Το κύκλωμα συνδέεται με πανίσχυρα πρόσωπα της ελληνικής ελιτ και δρούσε για πολλά χρόνια εκ του ασφαλούς εισπράττοντας ποσά ιλιγγιώδη για εκατοντάδες ανύποπτα η ανύπαρκτα πρόσωπα.
 
Ο κ.Σπυρόπουλος δίνοντας στοιχεία που δείχνουν ότι μεγάλο τμήμα της κρατικής μηχανής είχε επιδοθεί στη λεηλασία κρατικού χρήματος είπε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νέα στοιχεία για νέα κυκλώματα που έκαναν το ίδιο ακριβώς.

 Το πρόβλημα που τίθεται είναι το …πρακτικό.

Οι κυκλωματίες έγιναν ζάπλουτοι και μερικοί του χώρου τους είναι ήδη στη λίστα Λαγκάρντ. Οι συντάξεις και παροχές μειώνονται διαρκώς καθώς το ΙΚΑ έχει οικονομικό πρόβλημα.

Τα χρήματα που έχουν χαθεί πως θα ανακτηθούν αφού ακόμα δεν έχει επιστραφεί κανένα ποσό ,ούτε έχουν κινηθεί διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιών;

Και αν κατασχεθούν μετά χρόνια περιουσίες θα κατασχεθούν σε πραγματικές τιμές και τα χρήματα θα πάνε στο ΙΚΑ η θα ξεπουληθούν σε μικρές τιμές σε κυκλώματα που περιμένουν να τα πάρουν δωρεάν και άρα δεν θα μπορεί και πάλι το ΙΚΑ να επιστρέψει χρήματα στις συντάξεις και παροχές που κόβει άδικα τώρα;

Το θέμα δεν αφορά μόνο το ΙΚΑ αλλά με τις αποκαλύψεις του κ.Σπυρόπουλου αποδεικνύεται ότι κάποιοι τα έτρωγαν πράγματι μαζί με την εξουσία,όπως είπε ο κ.Πάγκαλος.
Το κύκλωμα της Καλλιθέας έφαγε τεράστια ποσά.Για να δούμε θα πέσουν ισόβια;

Του Γιάννη Ντάσκα

απο το  paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου