Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Άκη στο σκαμνί…


Ξεκάθαρο μήνυμα προς πρώην υπουργούς που εμπλέκονται σε διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος ότι δεν καλύπτονται από το προστατευτικό... δίχτυ της εξάλειψης του αξιοποίνου αλλά θα λογοδοτούν ενώπιων της τακτικής δικαιοσύνης έστειλαν με τις αγορεύσεις τους οι δύο εισαγγελείς στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Εισηγήσεις οι οποίες αν γίνουν δεκτές από το δικαστήριο την προσεχή Τρίτη θα
σηματοδοτήσει την εισαγωγή νέου νομολογιακού πλαισίου στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς από πολιτικά πρόσωπα.

Στη διαμόρφωση του πλαισίου αυτού φαίνεται να συμβάλει μάλιστα και το ελληνικό Δημόσιο το οποίο μέσω των δικηγόρων του, δηλώνει αποφασισμένο - αφού ξεπεραστεί πλέον ο σκόπελος της εξάλειψης του αξιοποίνου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος - να διεκδικήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ όχι μόνο από τις χρυσές μίζες που φέρεται ότι κατέληξαν στις τσέπες του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και από όλες τις υποθέσεις που θα φτάσουν στο ακροατήριο.

 Οι εισαγγελείς κ.κ. Γεωργία Αδειλίνη και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είπαν «όχι» σε όλες τις ενστάσεις που υπέβαλε ο πρώην υπουργός διά του νομικού του επιτελείου, με κυριότερη αυτήν της εξάλειψης του αξιόποινου του αδικήματος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος - ότι δηλαδή είχε παρέλθει το χρονικό περιθώριο για την κίνηση της ποινικής διαδικασίας στο συγκεκριμένο αδίκημα.

Η εισαγγελέας Γ. Αδειλίνη απευθυνόμενη προς τους κατηγορουμένους και τους υπερασπιστές τους διαβεβαίωσε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει αυστηρά με όρους «δίκαιης δίκης».
«Ζούμε την οικονομική κατάρρευση της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει διάχυτη η απαίτηση του ελληνικού λαού να τιμωρηθούν κάποιοι που συνετέλεσαν σε όλα αυτά. Δεν αναζητούμε όμως εξιλαστήρια θύματα. Δεν θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες. Είμαστε εδώ για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και όχι οι αθώοι» επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.
«Ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα ώτα στις περιρρέουσες ατμόσφαιρες και έχει υποχρέωση να αναζητά όχι μόνο τα στοιχεία ενοχής αλλά και αθωότητας των κατηγορουμένων» συμπλήρωσε ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος.

Βέλη προς διαδόχους

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος προσπάθησε να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τους διαδόχους του υπουργούς Εθνικής Άμυνας, λέγοντας ότι η υπόθεση των υποβρυχίων πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος και κυρίως γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι συμβάσεις με τα Ελληνικά Ναυπηγεία.
«Η μεγαλύτερη ζημία του ελληνικού Δημοσίου είναι αυτό. Ποιοι είναι υπόλογοι γιατί αυτό το πράγμα δεν έγινε; Αυτοί που δεν ήθελαν να ανοίξει το θέμα πριν από τόσο καιρό στη Βουλή. Δυστυχώς όμως τώρα θα ανοίξουν όλα γιατί μόνο η αλήθεια βοηθάει» είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου