Σάββατο 13 Απριλίου 2013

OI HΠΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑΚΑΣ 3-ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ.


     Οι ΗΠΑ τέθηκαν σε πυρηνικό συναγερμό DEFCON 3. Η Κίνα κινητοποιεί, μάζες στρατευμάτων στα σύνορα της Βόρειας Κορέας.
    
  Παρασκευή 12 Απριλίου, οι ΗΠΑ έθεσαν πυρηνικό συναγερμό και θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη DEFCON 3, Κίτρινο , (από 5 επίπεδα), δηλώνοντας «Δεν υπάρχουν επικείμενες πυρηνικές απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή τη στιγμή, ωστόσο, η κατάσταση θεωρείται ρευστή και
μπορεί να αλλάξει γρήγορα. 
"Πολλοί πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα θα ξεκινήσει δοκιμή πυραύλων τις 15 Απριλίου.
Η Ιαπωνία ανέθεσε στις ένοπλες δυνάμεις της για να καταρρίψουν οποιαδήποτε πύραυλο της Βόρειας Κορέας, που είναι στραμμένος προς την επικράτειά της.
    
 Σε αντίθεση με τα σχόλια από το Λευκό Οίκο την Πέμπτη, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι "η Βόρεια Κορέα έχει κατά πάσα πιθανότητα πυρηνικά όπλα που μπορούν να τοποθετηθούν σε βαλλιστικούς πυραύλους." Αυτή είναι μια πολύ σημαντική αποδοχή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια επικίνδυνη αλλαγή στην κορεατική κατάσταση.
    
 Η Κίνα έχει κινητοποιήσει τον στρατό της κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. 
Αυτό το βήμα λήφθηκε όταν η Βόρεια Κορέα τοποθέτησε ένα μεσαίου βεληνεκούς πύραυλο Musudan έτοιμο να εκτοξευτεί από την ανατολική ακτή της και την "αφοσίωση των περισσότερων εγκαταστάσεων στο συγκρότημα Yongbon, στα πυρηνικά όπλα ."
     
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές στην Ουάσιγκτον, η κινεζική στρατιωτική κινητοποίηση δεν έχει σκοπό να αποτρέψει την Πιονγκγιάνγκ, αλλά να υποστηρίξει τα βήματα της Βόρειας Κορέας.
Αργά την Πέμπτη,ο εκπρόσωπος ,Doug Lamborn, ένας Δημοκρατικός του Κολοράντο, έκανε μια ανησυχητική αποκάλυψη. Ανέφερε ένα απόσπασμα από την έκθεση του Οργανισμού Πληροφοριών Άμυνας με την έκφραση "μέτρια εμπιστοσύνη" στην διαπίστωση ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει πυρηνικά όπλα και μπορεί να τα εκτοξεύσει με βαλλιστικούς πυραύλους των οποίων η "αξιοπιστία θα είναι χαμηλή."
   
 Αυτή η αποκάλυψη εγείρει σάλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναζητώντας μια απάντηση τον Λευκό Οίκο. Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο James Κλακέτα, κυκλοφόρησε μια δήλωση λέγοντας ότι η εκτίμηση δεν αντιπροσωπεύει μια συναίνεση της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας [16 γραφεία σε όλη τη χώρα] και ότι "η Βόρεια Κορέα δεν έχει αποδείξει ακόμα το πλήρες φάσμα των ικανοτήτων που απαιτούνται για ένα πυρηνικό ένοπλο πύραυλο. "
     
Ο Γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου , Τζορτζ Λιτλ ,δήλωσε ότι: «. Θα ήταν ανακριβές να υποστηρίξουμε ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει ελεγχθεί πλήρως, ή αναπτύσει όπως έδειξαν είδη πυρηνικών δυνατοτήτων που αναφέρεται στο απόσπασμα"
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι ,έφθασε στη Σεούλ την Παρασκευή. Μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες της Νότιας Κορέας, ταξιδεύει δίπλα στο Πεκίνο και το Τόκιο.     

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DEBKA:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου