Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Δείτε ποιοι φεύγουν πρώτοι από το Δημόσιο



Έκλεψαν, πλαστογράφησαν, σύστησαν συμμορίες, δωροδοκήθηκαν, αποπλάνησαν ανήλικα, διώκονται για κακουργήματα και παρόλα αυτά πληρώνονται ακόμα από το Δημόσιο.

Αναμένεται όλοι αυτοί να καθήσουν στο εδώλιο των
Κακουργιοδικείων της χώρας χωρίς όμως να έχουν υποστεί την παραμικρή πειθαρχική δίωξη.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, 229 πειθαρχικές διώξεις έχουν ασκηθεί κατά επίορκων υπαλλήλων. Η λίστα εστάλη από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α. Μανιτάκη.

Ο συγκεκριμένος φάκελος επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της αποχώρησης των επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι ενώ κατηγορούνται για τη διάπραξη βαρύτατων κακουργημάτων και έχουν παραπεμφθεί για αυτό το λόγο εξακολουθούν να λαμβάνουν κανονικά το μισθό τους (ολόκληρο ή μέρος του) επειδή δεν έχουν υποστεί τον πειθαρχικό έλεγχο.
Πολλές από τις κατηγορίες αφορούν οικονομικά εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει εναντίον της ίδιας τους της υπηρεσίας. Είναι ενδεικτικό ότι:
  • Τέσσερις επίορκοι, υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση και νοθεία
  • Δύο υπάλληλοι του Σισμανογλείου για πλαστογραφία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
  • Τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και παθητική δωροδοκία
  • Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για αποπλάνηση ανηλίκου και ασέλγεια
Αξίζει να σημειωθεί ότι από όλες τις περιπτώσεις, οι 85 αφορούν παράβαση καθήκοντος, οι 17 απιστία προς την υπηρεσία ενώ εντοπίζονται 15 ψευδείς βεβαιώσεις και 11 υποθέσεις πλαστογραφίας.

Δείτε τη λίστα Ρακιντζή:IMG 0001IMG 0002


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου