Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Οι δέκα υποψήφιοι για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας


Τις δέκα τελικές υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν μέρος από το συνολικό ποσό των 500.000 ευρώ ως χρηματοδότηση εκκίνησης επιχείρησης, ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας.

Μέσα στον τρέχοντα μήνα θα επιλεχθούν ένας έως πέντε επιχειρηματίες στην Ελλάδα οι οποίοι θα κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.
Οι κριτές προσπαθούν να εντοπίσουν υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, τα οποία χαρακτηρίζονται από καινοτομία, δημιουργία θέσεων
εργασίας, χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα.

«Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις φετινές συμμετοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα εύρος ιδεών σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς.
 Οι φιναλίστ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν πραγματικά, αφού αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες, το επιχειρηματικό δαιμόνιο και ηγετικές ικανότητες, που είναι ουσιαστικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.
 Η τελική επιλογή του νικητή θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα» δήλωσε ο Τζίμι Αθανασόπουλος, διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Οι δέκα φιναλίστ και οι επιχειρηματικές ιδέες:

- Punctum: Στατιστική ανάλυση κοινού θεατρικών παραστάσεων μέσω ερωτηματολογίων και βάσης δεδομένων. Σκοπός της ομάδας είναι η επαναπροώθηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στους συντελεστές της ελληνικής θεατρικής παραγωγής ως συμβουλευτικές υπηρεσίες.
- Mezolift: Ένας ανελκυστήρας πολύ χαμηλής κατανάλωσης, που αποθηκεύει την ενέργεια του ήλιου σε μπαταρίες για τη λειτουργία του. Προσφέρει ενεργειακή αυτονομία και ασφάλεια, καθώς και περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

- Training Experience Centre: Ένα κέντρο διαδραστικής - βιωματικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο να εγείρει το αυθόρμητο ενδιαφέρον και την προσήλωση των συμμετεχόντων.

- RabT: Είναι μια εφαρμογή για smartphones και tablets που επικεντρώνεται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία του mobile video. Πιο συγκεκριμένα, το RabT προβάλλει μια σειρά από βίντεο σχεδιασμένη ξεχωριστά για τον κάθε χρήστη. Το ποια βίντεο θα δει ο κάθε χρήστης υπολογίζεται με βάση ένα στατιστικό αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει το προφίλ του και τη δυναμική αλληλεπίδραση που αυτός έχει με την εφαρμογή.

- Stella Mare: Η εταιρεία έχει αντικείμενο τη φιλετοποίηση και επεξεργασία σαρδέλας και γαύρου ελληνικών θαλασσών, την ωρίμανση των δύο αυτών προϊόντων σε οικολογικό ξύδι και τη συντήρησή τους σε οικολογικό ελαιόλαδο, μαζί με πρόσθεση μπαχαρικών και μυρωδικών για το γευστικό αρωμάτισμα του προϊόντος.

- Sports Management Index: Ο πυρήνας της ιδέας είναι η μετατροπή των αθλητικών στατιστικών στοιχείων από νούμερα σε ένα ζωντανό εργαλείο παρακολούθησης της απόδοσης παικτών και ομάδων.

- Great Catering: Είναι μια νέα, καινοτόμος, τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία κέτερινγκ, η οποία θα εξυπηρετεί ιδιώτες, εταιρείες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις. Τα μενού δεν θα είναι τυποποιημένα, καθώς θα παρασκευάζονται από δημιουργική ομάδα με καινοτόμες μεθόδους μαγειρικής και προετοιμασίας, και θα εστιάζει τόσο στην παρουσίαση όσο και στην ικανοποίηση των προσωπικών προτιμήσεων των πελατών τους.

- Solar Electric Tricycle: Η επιχείρηση θα κατασκευάζει και θα διαθέτει στην αγορά ένα μοντέρνο οικολογικό, πράσινης ενέργειας, εύχρηστο, ελαφρύ ηλεκτρικό τρίκυκλο, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας αυτοματισμούς και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του.

- Corfu Living History Museum: Μουσειακή έκθεση εν είδει αυθεντικού παλαιού κερκυραϊκού αρχοντικού, όπου θα παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή μίας τυπικής οικογένειας ευγενών του 19ου αιώνα, με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες, μυρωδιές και ήχους εκείνης της εποχής, ώστε ο επισκέπτης να έχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

- Greek Food Obsessions: Επιλεγμένα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα σχεδιασμένα κατάλληλα, ώστε να διεισδύσουν σε παγκόσμιες αγορές. Πρωτότυποι γευστικοί συνδυασμοί συσκευασμένοι και έτοιμοι προς κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου