Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Διεθνή ΜΜΕ: «Στάζουν χολή New York Times και CNN για Κύπρο»


«Η Κύπρος αρνείται να μάθει από τα λάθη της» γράφουν οι New York Times, τονίζοντας ότι  «θα πληρώσει ακριβά τις αμαρτίες της». Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι  Κύπριοι πάντα υπερεκτιμούσαν τη διαπραγματευτική τους θέση.

«Τα τελευταία χρόνια, το πρώτο μεγάλο λάθος τους ήταν ότι το 2004 απέρριψαν το
σχέδιο του ΟΗΕ για την ενοποίηση νησί τους. Αυτό εκνεύρισε τους Ευρωπαίους εταίρους και έβαλε την Κύπρο σε μια αδύναμη στρατηγική θέση. Η τελευταία κομμουνιστική κυβέρνηση ήταν εξίσου εγκληματική καθώς απέτυχε να λάβει μέτρα όταν η κρίση έπληξε την Ελλάδα. Αν ήταν πρόθυμοι για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, η κυπριακή οικονομία θα είναι πλέον πιο υγιής. Επίσης,θα ήταν πιο εύκολο για την Κύπρο να κάνει μια συμφωνία με τη Γερμανία τότε παρά τώρα έπειτα από τώρα που η  Άνγκελα Μέρκελ απέχει λίγους μήνες από τις εκλογές»

-Το αμερικανικό δίκτυο CNN φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του δημοσκόπηση, μέσα από την οποία καλεί τους αναγνώστες να ψηφίσουν, εάν θα επισκέπτονταν την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό.  Η πλειοψηφία των απαντήσεων είναι αρνητική.

-Η  βρετανική εφημερίδα Guardian  σχολιάζει ότι από τις σημερινές διαπραγματεύσεις θα κριθεί αν η Κύπρος θα είναι η πρώτη χώρα που θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

-«Η Eυρωζώνη προσφέρει στην Κύπρο την έξοδο από το ευρώ» είναι ο τίτλος της βρετανικής Telegraph. «Αν η Κύπρος δεν συμφωνήσει θα αντιμετωπίσει την οικονομική κατάρρευση την Τρίτη και μπορεί να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη που θα βγει εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ» γράφει η Telegraph.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου