Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Γυναίκες, βρώμικο χρήμα και η πτώση της Ρωσικής "παιδικής χαράς" στην Κύπρο


Η οικονομία της Κύπρου μπορεί να τινάζεται στον αέρα, αλλά οι εκατομμυριούχοι που ζουν στη χώρα συνεχίζουν το γλέντι. Αυτά και άλλα πολλά γλαφυρά, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail.

Ρεπόρτερ της εφημερίδας, "συνέλαβε" Κύπριους να γλεντάνε και να
ξοδεύουν τεράστια ποσά την περασμένη Τετάρτη στο "Glitzy 7 Seas club". Το επίμαχο άρθρο αναφέρει ότι "νεαροί Κύπριοι με τα λεφτά του μπαμπά τους και Ρώσοι άνδρες με δερμάτινα μπουφάν και ακριβά ρούχα, διασκέδαζαν με  Ρωσίδες".
"Όταν η μουσική σταμάτησε γύρω στις 3 το ξημέρωμα, τα "πλουσιόπαιδα" έφυγαν από το παραθαλάσσιο club της Λεμεσού και μπήκαν στα πολυτελή αυτοκίνητά τους μάρκας Porsche και Range Rover για να συνεχίσουν το πάρτι τους στις νεόχτιστες πολυτελείς βίλες τους, που έχουν θέα τη θάλασσα", γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Η Katy Mass, η 29χρονη χωρισμένη επιχειρηματίας και γεννημένη στη Μόσχα, ήταν ανάμεσα στα κορίτσια που πέρασαν εκείνο το βράδυ στο χλιδάτο μαγαζί και αποκαλύπτει:
 "Η Κύπρος είναι παράδεισος και εμείς οι Ρώσοι αγαπάμε τον ήλιο. Όλα όσα γίνονται στο παραδεισένιο μας νησί, κανείς μας δεν το ξέρει. Όμως, όλοι μας περνάμε καλά, όσο και αν κρατήσει αυτό".
"Οι Ρώσοι oλιγάρχες, επιχειρηματίες και μαφιόζοι που έχουν κατακλύσει το νησί τα τελευταία 20χρόνια, αγοράζοντας σπίτια και επενδύοντας εκατομμύρια, κατάφεραν να κάνουν την Κύπρο μια μικρή Μόσχα", σημειώνει η αρθρογράφος.
Πακετάρουν και φεύγουν οι Ρώσοι
Πολλοί Ρώσοι που μένουν στο νησί έχουν ήδη αρχίσει να πακετάρουν τα πράγματά τους και να επενδύουν όλα τους τα χρήματα σε χρυσό.

Ένας από τους πιο επιτυχημένους κοσμηματοπώλες της Λεμεσού, ο αρμενικής καταγωγής Raffi der-Garabedian δήλωσε για την κρίση που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Κύπρο: Η Τρίτη ήταν μια από τις καλύτερες ημέρες στο κατάστημά μου. Οι περισσότερες πελάτισσές μου είναι Ρωσίδες. Τους αρέσουν τα κοσμήματα και ξοδεύουν μέχρι και £4,000 κάθε φορά.
Όμως, αυτή την εβδομάδα, ήρθαν για να αγοράσουν χρυσό. Και αυτό γιατί γνωρίζουν ότι αν "μετατρέψουν" τα χρήματά τους σε χρυσό, αντί να τα καταθέσουν σε κάποια τράπεζα, κανένας – ούτε η Άνγκελα Μέρκελ, ούτε η Ε.Ε. - μπορεί να τους τα πάρει.

Η Natalia Kardash, εκδότης της ρωσικής εφημερίδας Vestnik Kipra, που κυκλοφορεί σε εβδομαδιαία βάση στην Κύπρο, εκφέρει επίσης τη δική της άποψη.
"Η Κύπρος είναι ένα πολύ άνετο μέρος.
Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός Ρώσου επιχειρηματία που θέλει να εργαστεί εδώ. Φέρνει την οικογένειά του, η γυναίκα του μπορεί όλη μέρα να ψωνίζει, όλοι μιλούν Ρωσικά. Υπάρχουν πάρα πολλά Ρωσικά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, οπότε πολύ εύκολα μπορεί να νιώσει σαν στο σπίτι του.

"Οι άντρες μένουν στη Ρωσία και τρέχουν τις επιχειρήσεις τους”, δήλωσε η 27χρονη Karolina, μητέρα δύο παιδιών, που έφυγε από τη Μόσχα για να κατοικήσει με τους γονείς της στη Μεγαλόνησο όταν ήταν στην εφηβεία. “Έρχονται στο νησί κάθε σαββατοκύριακο με τα ιδιωτικά τους jet για να είναι κοντά στις οικογένειές τους και να ελέγξουν και το νησί από επιχειρηματικής πλευράς".
Και συνεχίζει: "Δεν είναι λίγες οι φορές που οι σύζυγοι νιώθουν μόνες και όμως τους άντρες δεν τους ενοχλεί αυτό. Νιώθουν καλά όταν γνωρίζουν ότι η οικογένειά τους βρίσκεται σε ένα μέρος ασφαλές, με ήλιο, ότι τα παιδιά τους φοιτούν σε πολύ καλά σχολεία και είναι πολύ κοντά στη Δυτική Ευρώπη για όταν χρειαστεί να φύγουν για να πάνε στο Πανεπιστήμιο".

Όργιο φοροδιαφυγής Ρώσων
Μια πρόσφατη έκθεση στο περιοδικό Der Spiegel στη Γερμανία, με βάση την έρευνα των ξένων μυστικών υπηρεσιών της χώρας, ανέφερε ότι τα περισσότερα ρωσικά χρήματα στην Κύπρο έχουν μεταφερθεί εκεί παράνομα, προκειμένου να αποφύγουν τις φορολογικές αρχές της Ρωσίας.
"Η ρωσική μαφία χρησιμοποιεί εκτενώς την Κύπρο", είχε δηλώσει ο Hubert Faustmann, αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, πρόσφατα. "Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η Ρωσία δεν επιθυμεί να δει την Κύπρο να πτωχεύει", πρόσθεσε.

Σήμερα, σχεδόν το ήμισυ των 55 δισεκατομμυρίων ευρώ στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, ανήκει στους Ρώσους.

απο το  http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου