Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Χαλκιδική: Οξυγόνο στις ενοικιάσεις αναζητούν οι ιδιοκτήτες εξοχικών.



Ιδιοκτήτες ακινήτων προσφέρουν τα εξοχικά τους προς ενοικίαση για να μειώσουν τη χασούρα από τη φορολογία και τη συντήρηση. 
Από πού εκδηλώνεται ενδιαφέρον και σε ποια μέση τιμή.

Πενία τέχνας κατεργάζεται και στην περίπτωση της αγοράς ακινήτων. Η ευρηματικότητα έρχεται αφενός να δώσει δουλειά στον κόσμο της μεσιτείας ακινήτων και αφετέρου να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στη Χαλκιδική, που
κοντεύουν να λυγίσουν κάτω από τα μεγάλα βάρη που συνεπάγεται η κατοχή και η συντήρηση ενός σπιτιού.
 

Όσο η αγορά δευτερεύουσας κατοικίας παραμένει παγωμένη, καθώς δεν εκδηλώνεται ζήτηση για να απορροφήσει έστω ένα μικρό τμήμα της μεγάλης προσφοράς, υπάρχει η δυνατότητα, μέσω μίας έξυπνης λύσης, τουλάχιστον με την ενοικίαση διαμερισμάτων αλλά και μονοκατοικιών, να ελαφρυνθούν κάπως τα βάρη που έχουν πέσει πάνω στους ώμους των ιδιοκτητών.
 

«Με τον τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες που έχουν γονατίσει από την υψηλή φορολόγηση και τα μεγάλα κόστη συντήρησης μίας θερινής κατοικίας και μάλιστα σε περίοδο μείωσης των εισοδημάτων, μπορούν να εξασφαλίσουν έσοδα από την ενοικίαση των σπιτιών αυτών. Ζήτηση υπάρχει από τις χώρες που πλέον έχουν ψηλά τη Χαλκιδική στις προτιμήσεις τους, για τις θερινές τους διακοπές», είπε στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της Parthenon Real Estate, Kώστας Γεωργάκος.
 

Ενδιαφέρον για ενοικίαση υπάρχει τόσο για διαμερίσματα, όσο και για μεζονέτες και βίλες, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση, επιπλωμένα και κοντά στη θάλασσα.
Το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώνεται από κατοίκους των χωρών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, για όλη τη high season, για δεκαήμερα, καθώς και για όλη τη σεζόν των διακοπών που αρχίζει από το Μάιο για τη Βόρεια Ελλάδα και φθάνει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
 

«Με την ενοικίαση των κατοικιών αυτών, προς περίπου 80 ευρώ την ημέρα, όπως υπολογίζουμε, ένας ιδιοκτήτης ακινήτου μπορεί να εξασφαλίσει κάποιο υπολογίσιμο έσοδο που θα τον βοηθήσει να καλύψει τους φόρους και τα τέλη, τις πάγιες δαπάνες – λογαριασμούς, τα έξοδα συντήρησης αλλά και να του μείνει, ενδεχομένως, κάποιο περίσσευμα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργάκος.
 

Η σκέψη αυτή μπορεί να αποτελέσει μία κάποια λύση για τα μεσιτικά γραφεία, κυρίως για εκείνα που έχουν διασυνδέσεις με το εξωτερικό και μάλιστα για όσο δεν εκδηλώνεται ζήτηση για αγορά.
 

Πέραν αυτών, με την ενοικίαση θερινών κατοικιών, ενδέχεται κάποιοι από τους ξένους επισκέπτες που θα ζήσουν, σε συνθήκες οικιακής άνεσης, τη Χαλκιδική, να αποφασίσουν να κάνουν το επόμενο βήμα, δηλαδή να προχωρήσουν στην απόκτηση δευτερεύουσας κατοικίας στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου