Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αύριο η συνέχεια



της δικής Ψωμιαδη.

Αύριο θα συνεχιστεί η δική στο τριμελές πλημμελιοδικείο Θεσσαλονίκης του τέως περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Π.Ψωμιάδη, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, απιστία και ρύπανση της λίμνης Κορώνειας.

Η υπόθεση αφορά μειώσεις προστίμων σε
9 από τις 17 επιχειρήσεις που ρύπαιναν τη λίμνη.

Το κατηγορητήριο βασίστηκε στο Πόρισμα του Μαΐου 2010 των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έρευνα που ξεκίνησε μετά τους μαζικούς θανάτους πουλιών στην Κορώνεια το 2007 και αποδίδει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες στη διοίκηση Ψωμιάδη και στους υπαλλήλους που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Πέρα από τον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιαδη κατηγορούμενοι είναι η τότε αντινομάρχης υγείας κ. Αθήνα. Αηδονα, μια δημοτική σύμβουλος Λαγκαδά και οι τότε προϊστάμενοι των διευθύνσεων Ανάπτυξης, Υγείας και Περιβαλλοντος της Νομαρχίας.

Στην κατάθεση του ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, περιφερειακός σύμβουλος Μιχ. Τρεμόπουλος έκανε λόγο για" δολοφονία της λίμνης " με την ανοχή της διοίκησης Ψωμιαδη και για ένα πελατειακό δίκτυο εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων στο οποίο απέδωσε τις μειώσεις των προστιμων.

Η δική θα συνεχιστει αύριο Παρασκευή με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης και τις απολογίες των κατηγορουμένων.
απο το  rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου