Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

"Θέλουμε Μαζεράτι άλλα όχι τη Μέρκελ" δηλώνουν οι Ρώσοι της Κύπρου



Με εντεινόμενο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις στο θέμα την κυπριακής κρίσης πολλοί Ρώσοι που εχουν μετακομίσει και διαμένουν μόνιμα στη Μεγαλόνησο, διατηρώντας τις δικές τους επιχειρήσεις.

 Επισήμως, το ένα τρίτο των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες δεν ανήκουν σε
μόνιμους κατοίκους αλλά σε ρώσους ολιγάρχες και μεγιστάνες οι οποίοι πλέον σκέφτονται σοβαρά να πάρουν τα συμφέροντά τους και να πάνε σε κάποιον άλλο… οικονομικό παράδεισο, αφού είναι φανερό πως η Κύπρος πλέον δεν εκπληρώνει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Και να ήταν μόνο τα «μεγάλα ψάρια»... Μέχρι και Ρώσοι που εχουν μικρότερες επιχειρήσεις βλέπουν τώρα τα πορτοφόλια τους να πλήττονται.

«Η επιβολή φόρου στις καταθέσεις ήταν μια πολύ κακή ιδέα για τη Κύπρο, την οποία αντιμετωπίζουν ξεκάθαρα ως πειραματόζωο», τονίζει η Ρωσίδα Ανα Λάζοβα η οποία διατηρεί επιχείρηση ενοικιάσεως πολυτελών αυτοκινήτων (όπως Μαζεράτι, Φεράρι και Λαμποργκίνι) στη Λεμεσό.

«Ερχονται στο νησί πολλοί επιχειρηματίες από τη Ρωσία που στήνουν εδώ τις επιχειρήσεις τους και πλέον ελπίζουμε ο Βλαντίμιρ Πούτιν να σπεύσει προκειμένου να σώσει τη κατάσταση», επισημαίνει η 30χρονη επιχειρηματίας.

«Η οικονομική κατάσταση επηρεάζει την εργασία του συζύγου μου ο όποιος ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών», λέει η 37χρονη Εκατερίνα Βιτέμπσκαγια-Μελά, προσθέτοντας πως «αυτόν τον καιρό διαπραγματευόταν μια μεγάλη δουλειά με κινέζους επιχειρηματίες, αλλά φοβάμαι ότι με αυτά που γίνονται, αυτοί θα υπαναχωρήσουν και δεν θα πάρουν το ρίσκο να επενδύσουν στην Κύπρο».

«Λέμε "όχι" στην Αγκελα Μέρκελ, γιατί η Μέρκελ είναι όπως ο Χίτλερ για μας», λέει ο Θεόδωρος Γκανάς, ιδιοκτήτης καταστήματος με γούνες στη Λεμεσό, καταλήγοντας με νόημα ότι «οι Γερμανοί λένε συνεχώς πως η Κύπρος είναι γεμάτη με Ρώσους μαφιόζους, αλλά οι δικοί μου φίλοι από τη Ρωσία είναι τίμιοι, δεν είναι μαφία».

Σε πρόσφατο άρθρο του το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» επικαλείται απόρρητη έκθεση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές καταθέσεις μαύρου χρήματος σε τράπεζες της Κύπρου ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ, ενώ 80 ρώσοι μεγιστάνες έχουν αποκτήσει μέσω της κυπριακής υπηκοότητας την ελευθερία εγκατάστασής τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

απο το  http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου