Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Μεντβιέντεφ: Συνεχίζεται η αρπαγή των ήδη ληστευμένων

«Νομίζω ότι εκεί συνεχίζουν να ληστεύουν τα ήδη ληστευμένα», ήταν επιλέξει η πρώτη αντίδραση της ρωσικής ηγεσίας στις αποφάσεις του Eurogroup διά στόματος του πρωθυπουργού της χώρας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.
 

Συγκαλώντας σύσκεψη επιτελών του στην εξοχική του κατοικία ο κ. Μεντβιέντεφ τους κάλεσε να υπολογίσουν τις ρωσικές απώλειες, λέγοντας «χρειάζεται να
κατανοήσουμε σε τί λοιπόν θα μετεξελιχθεί όλη αυτή η ιστορία και ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, άρα και για τα συμφέροντά μας επίσης».

Ξεκινώντας τη σύσκεψη ο Ρώσος πρωθυπουργός ζήτησε η πρώτη ενημερωτική τοποθέτηση να γίνει από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ, ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση από ρωσικής πλευράς και είχε συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Μόσχα.
 

Νωρίτερα σήμερα τα ρωσικά χρηματιστήρια ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις τους με ενθαρρυντικά μηνύματα αυξάνοντας τους δείκτες RTS κατά 0,82 % και ΜΜVB κατά 0,77 %.
 

Οικονομικοί παρατηρητές βλέπουν θετικά το γεγονός ότι αυξήθηκε ελαφρώς και η τιμή του πετρελαίου, όπως και του ρουβλίου έναντι του δολαρίου, όχι όμως και του ευρώ.
Ρωσικές τουριστικές εταιρείες εκτιμούν ότι η αναπόφευκτη μείωση των τιμών στις τουριστικές υπηρεσίες και ειδικότερα στην τιμή των ξενοδοχείων θα οδηγήσει εντέλει σε αύξηση της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Κύπρο, που πέρυσι έσπασε ρεκόρ αύξησης κατά 42 %, φθάνοντας τον αριθμό των Ρώσων επισκεπτών στις 480.000 περίπου.
 

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές σε δικηγορικά γραφεία της Μόσχας συσσωρεύονται σήμερα, αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες, μαζικά αιτήματα και εντολές για εμβάσματα ρωσικών καταθέσεων «προς πάσα κατεύθυνση».

πηγή: ΑPE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου