Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αποκάλυψη- Εγχώριοι ολιγάρχες και η κυβέρνηση των Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλου αποφάσισαν την επιστροφή στη δραχμή!



 

Σχεδόν το φωνάζουν οι εμπλεκόμενοι:
 H επιστροφή στη δραχμή-ακόμη και μέσα από την λύση του διπλού νομίσματος-αποτελεί την τελική επιλογή ντόπιων συμφερόντων και των πολιτικών εκφραστών τους ανάμεσα στους οποίους και οι κ.κ Σαμαράς, Κουβέλης, Βενιζέλος.

Η φημολογούμενη εξαγορά μεγάλου μηντιακού ομίλου από έτερο- ο οποίος αιφνιδίως έλυσε τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε- δεν είναι άσχετη από το μέλλον που μας ετοιμάζουν οι θαμώνες της Αθηναικής Λέσχης.

Τα πρόδηλα σημάδια που μαρτυρούν την επιλογή συγκεκριμένων ολιγαρχών να παραμείνει η Ελλάδα μια «χώρα της
ανατολής» η οποία θα παρέχει στα χοντρά πορτοφόλια του πλανήτη, θέρετρα πολυτελείας αλλά και θα λειτουργεί ως στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Όσο εγκληματική κι αν ακούγεται αυτή η επιλογή για έναν ολόκληρο λαό, το αντεπιχείρημα όσων καταστρώνουν το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αφοπλιστικό:

-Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι καλύτερο; Δεν βλέπετε άλλωστε ότι μας ταιριάζει η Ανατολή;


Και οι δανειστές;
 Η Τρόικα; 
Η Μέρκελ; 
Αίφνης όλοι αυτοί σταμάτησαν να ανησυχούν για την τύχη του ευρώ και της Κοινότητας και αδιαφορούν για την τύχη της Ελλάδας;
 Όχι ακριβώς. Απλά δεν έχουν διάθεση να πετάξουν άλλα λεφτά σε ένα πηγάδι δίχως πάτο για το οποίο και οι ίδιοι δεν δείχνουν να διαθέτουν συνταγή σωτηρίας.

Άλλωστε οι διχογνωμίες εντός του στρατοπέδου των δανειστών μας (ΗΠΑ-Γερμανία), έδωσαν την ευκαιρία στους εγχώριους ολιγάρχες να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος-σε επίπεδο ψυχολογίας-και να επιστρέψουν δριμύτεροι.
Ακόμη και εντός του Μαξίμου υπάρχει εκπρόσωπος της εγχώριας διαπλοκής, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα «καρφώνει» ραντεβού, συσκέψεις, διαλόγους, πρόσκαιρες αποφάσεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Όσα δεν πιάνουν οι κοριοί τα καταγράφει ο άνθρωπος των συμφερόντων που βρίσκεται στην καρδιά της εξουσίας.

Με την ίδια λογική έχουν στελεχωθεί (και εξακολουθούν να στελεχώνονται) τα υπόλοιπα «ευαίσθητα» πόστα της λειτουργίας ενός κράτους, οι περίφημες θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού.

Ο αναμενόμενος ερχομός της Τρόικας στην Αθήνα το μόνο που θα κάνει είναι να πιστοποιήσει την απόφαση της χώρας να παραμείνει φοβική, γαντζωμένη στο παρελθόν και έρμαιο της διαπλοκής και των συνδρόμων που κατατρέχουν τον ελληνικό λαό.

Τρία χρόνια τώρα διαπιστώνουμε ότι οι Τροικανοί δεν διαθέτουν κανένα μαγικό ραβδάκι και ως ένα μεγάλο βαθμό είναι έρμαια των ελληνικών κυβερνήσεων και του ανίκητου παρα-κρατικού οργανισμού. Το τελευταίο διάστημα άλλωστε και οι δανειστές μας δείχνουν να παραιτούνται από την προσπάθεια να αλλάξουν την χώρα. Μοιάζουν να έχουν καταθέσει τα όπλα-άσε που εμφανίζονται ασυντόνιστοι.

Τα περί λάθους των πολλαπλασιαστών και αντίδραση-δήλωση του Όλι Ρεν που ακολούθησε είναι αποκαλυπτική της άγνοιας ακριβούς συνταγής του φαρμάκου που πρέπει να καταπίνει το πειραματόζωο.

Ακριβώς αυτή την απώλεια καθαρής γραμμής των δανειστών μας, διαισθάνθηκαν οι εγχώριοι ολιγάρχες, και αφού έστησαν τις εντός και εκτός χώρας συμμαχίες τους αποφάσισαν να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ζώνης του ευρώ.
Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα πυκνώσει η αρθρογραφία για τα οφέλη της δραχμής (η και του διπλού νομίσματος).


Στο μεταξύ όπως έδειξε και η λίστα Λαγκάρντ, οι Έλληνες ολιγάρχες έχουν σπεύσει εδώ και χρόνια να βγάλουν έξω την λεία τους.

Η επιστροφή στη δραχμή για πολλούς από αυτούς θα πολλαπλασίαζε τα μηδενικά στους λογαριασμούς τους- αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο για τα συγκεκριμένα κτήνη του αμοραλισμού.
Όσο για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ας μη γελιόμαστε, είμαστε άξιοι της τύχης μας.
 Τελικά αυτή είναι η Ελλάδα!

Δεν έχει παρά να την  κοιτάξει, ο καθένας από μας, στον καθρέφτη του…

 Από τον Βασίλη Μπόνιο

απο το kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου