Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αρθρογράφος της Huffington Post προβλέπει Εμφύλιο στην Ελλάδα!



Ένας αρθρογράφος της Huffington Post ονόματι Bill Frezza, και επενδυτικός σύμβουλος μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων και εντύπων που κάνουν φύλλο και φτερό κάθε αναφορά για τη χώρα μας, προκαλεί μεγάλη αίσθηση και αγανάκτηση σε πολύ κόσμο σήμερα, αφού με περισσή ευκολία,  εμφανίζει την Ελλάδα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου ενώ αναρωτιέται πόσος χρόνος μένει στην πατρίδα μας πριν επιστρέψει μια χούντα υπό την σιωπή και ανοχή των φοβισμένων πολιτών...

Στην εισαγωγή του άρθρου, o Frezza προτείνει να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν – προκειμένου να διδαχτούμε για το μέλλον (...), για να αναφερθεί στη συνέχεια στη γενέτειρα της Δημοκρατίας που σήμερα είναι το "παιδί πόστερ" για την οικονομική κρίση. Αναφέρει πως η δύσμοιρη χώρα μας κατάφερε τελευταία να μείνει μακριά από τα πρωτοσέλιδα, αν και η πολιτική σκηνή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναβρασμό, με διάχυτη τη δυστυχία και την απελπισία που προκαλούν αναταραχές και παραβατικότητα. Ειδική αναφορά γίνεται στην άνοδο των πολιτικών άκρων που σπεύδουν καλύψουν το κενό πολιτικό κέντρο της Ελλάδας, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στις εφόδους που πραγματοποιούν κάποιοι σε δάση και πάρκα για να εξασφαλίσουν ξύλα για τζάκια και σόμπες, με την εμπρηστική διαπίστωση «Τα καλά νέα είναι ότι τώρα που θα δέντρα εξαφανίζονται ,λιγότεροι Έλληνες θα κατηγορούν τους αδίστακτους εργολάβους ή τους Τούρκους πράκτορες ότι βάζουν φωτιά στα δάση». Την ίδια ώρα σχολιάζει τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα κάνοντας το εμπρηστικό ερώτημα "Πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να έχει κάποιος την έξυπνη ιδέα να βάλει μια Reichstag fire" (φωτιά που μπήκε στο γερμανικό κοινοβούλιο το 1933. Η κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τους κομμουνιστές για εμπρησμό με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης).

Ο Frezza γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο του:
«Μελετήστε τον χαρακτήρα του Έλληνα και θα βρείτε πολλές αντιφάσεις. Από τη μια η καρικατούρα του τεμπέλη, φοροφυγά που πίνει ούζο με τους φίλους του στην ταβέρνα, καθώς πληρώνεται για ένα κυβερνητικό πόστο που του εξασφάλισε ένας θείος του και από το οποίο απουσιάζει. Από την άλλη υπάρχει ένα μαχητικό πνεύμα που επαίνεσε ακόμη και ο Χίτλερ...»!

Και συνεχίζει: «Όταν οι αναρχικοί/κομμουνιστές εκραγούν και οι φασίστες/εθνικιστές απαντήσουν, θα δούμε μια επανάληψη του εμφυλίου που στοίχισε περισσότερες ζωές στην Ελλάδα απ' ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος; Πόσο απέχουμε από το σημείο που οι φοβισμένοι και ταλανιζόμενοι άνθρωποι που βρίσκονται ανάμεσα (στα δυο άκρα) θα υποστηρίξουν μια χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη όταν τα χρήματα των Γερμανών τελειώσουν, γιατί σίγουρα δεν θα είναι οι Γερμανοί στρατιώτες αυτοί που θα σταλούν για να διατηρηθεί η ειρήνη».

Ο Bill Frezza είναι πρώην μηχανικός και επιχειρηματίας και τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην συγγραφή άρθρων σε περιοδικά όπως το Forbes. Συνεργάζεται με το Adams Capital Management και το Competitive Enterprise στους τομείς της τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου