Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ- Ισραηλινή επιδρομή έξω από τη Δαμασκό – Χτυπήθηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις



Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στη Δαμασκό ανέφερε πριν από λίγο το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, το οποίο επικαλείται πληροφορίες του Στρατού της Συρίας.

Το γενικό επιτελείο του συριακού Στρατού έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποίησαν μια ευθεία επίθεση σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο που είναι επιφορτισμένο με την αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας και αυτοάμυνας». 

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον συριακό Στρατό το πρωί της Τετάρτης έγινε στην πόλη Jamraya η οποία βρίσκεται κοντά στη Δαμασκό προκαλώντας το θάνατο σε δύο εργάτες τον τραυματισμό άλλων πέντε και καθώς και υλικές ζημιές στο ερευνητικό στρατιωτικό κέντρο.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT ο συριακός Στρατός αποκάλεσε τον βομβαρδισμό ως «κατάφωρη πράξη επιθετικότητας» κατηγορώντας παράλληλα το Ισραήλ ότι στηρίζει τους τρομοκράτες που δρουν στο έδαφος της Συρίας.

Το Ισραήλ δεν διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε την είδηση περιοριζόμενο να πει μέσω του εκπροσώπου του μόνο ότι «δεν σχολιάζει τέτοιου είδους αναφορές».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πάντως εάν πρόκειται για την ίδια πρωινή επιδρομή όπου με τα όσα έγιναν γνωστά βομβαρδίστηκε κονβόι στα λιβανο-συριακά σύνορα ή εάν πρόκειται για άλλη επιδρομή που ακολούθησε την πρώτη.

Πάντως το υπουργείο Άμυνας της Συρίας διαψεύδει πως σημειώθηκε επίθεση σε κονβόι το οποίο μετέφερε πυρομαχικά, λέγοντας μόνο ότι η επίθεση σημειώθηκε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου