Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Να κριθεί ένοχος ο Β. Παπαγεωργόπουλος πρότεινε ο εισαγγελέας


Την ενοχή τόσο του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου όσο και του άλλοτε στενού του συνεργάτη, πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, για την υπεξαίρεση στο κεντρικό δήμο, πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να κριθούν ένοχοι οι Β. Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για τον δεύτερο προτείνει -επιπλέον- την
ενοχή του για την κατηγορία τής απλής συνέργειας σε πλαστογραφία. 

Οι παραπάνω κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.

Για τους δύο παραπάνω, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε επίσης να διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η δικογραφία για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) προς άσκηση νέας ποινικής δίωξης.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Επιπλέον εισηγήθηκε την ενοχή του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και στην πλαστογραφία.
Για τον Π. Σαξώνη, που είναι ο μόνος που αποδέχθηκε την υπεξαίρεση, ο εισαγγελέας τόνισε ότι «δεν θα μπορούσε να δράσει επί τόσα χρόνια χωρίς άνωθεν εντολές».
Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με την πρόταση επί της ενοχής ή μη των υπολοίπων κατηγορουμένων (σύνολο 18), ανάμεσα στους οποίους και για τους τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών.

απο το defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου