Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Εντολή για άμεσο διαχειριστικό έλεγχο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

 
"Πρύτανης:Συκοφαντικό και αναληθές το δημοσίευμα για πάρτι σπατάλης"

 Τον πλήρη διαχειριστικό έλεγχο των δαπανών της εταιρείας διαχείρισης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Διαχείρισης και Αξιοποίησης του ΑΠΘ) από οικονομικούς επιθεωρητές παρήγγειλε ο εισαγγελέας, Λάμπρος Τσόγκας,
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Εντολή για άμεσο διαχειριστικό έλεγχο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο”

Δείτε τα στοιχεία με τις προτιμήσεις των υποψήφιων-επιτυχόντων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώθηκαν τα συνολικά στοιχεία προτιμήσεων υποψηφίων και επιτυχόντων αντιστοίχως με το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του 90%, υποψηφίων γενικού λυκείου, με το σύστημα εισαγωγής του 10%, υποψηφίων που υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο χωρίς συμμετοχή σε γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις και τέλος υποψηφίων που προέρχονται από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

 Για τους υποψηφίους του 90% που αποτελούν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά ομάδα των παραπάνω παρατηρούνται τα εξής αναφορικά με τις επιλογές τους ανά επιστημονικό πεδίο:
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Δείτε τα στοιχεία με τις προτιμήσεις των υποψήφιων-επιτυχόντων”

«Τελειώνει» ο Άσαντ, έμεινε μόνος με τους Ιρανούς

Εξαιρετικά δυσμενής είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί από τους πάντες, εκτός από το Ιράν, το οποίο έχει τους δικούς του λόγους να επιθυμεί, μέχρι στιγμής πάντα, να μην αλλάξει το καθεστώς της Δαμασκού.

 Η τελευταία δυσμενής εξέλιξη είναι η επικείμενη αποχώρηση και των τελευταίων Ρώσων
Διαβάστε περισσότερα...
read more “«Τελειώνει» ο Άσαντ, έμεινε μόνος με τους Ιρανούς”

Η τελευταία ευκαιρία για την διαγραφή του ελληνικού χρέους;

Τον τελευταίο καιρό, με αναλύσεις και ανταποκρίσεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, προβάλλεται όλο και περισσότερο η άποψη για διαγραφή του ελληνικού χρέους ή για περαιτέρω αναδιάρθρωσή του.

 Την ίδια στιγμή, σε σχόλια και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές, καταγράφεται η προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας ουσιαστικά το πνεύμα του άρθρου στο
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Η τελευταία ευκαιρία για την διαγραφή του ελληνικού χρέους;”

Ευρώ: άχρηστο και αναντικατάστατο

Ο προφέσορας Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος είχε προβλέψει την κρίση του 2008, δήλωσε ότι της ευρωζώνης με τη σημερινή της μορφή της έμεινε μάξιμουμ μισό έτος ζωής.

Μετά θα διαλυθεί
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ευρώ: άχρηστο και αναντικατάστατο”

Ο Αριστοτέλης και οι φόροι

Αν διαβάζαμε τούς αρχαίους Ελληνες φιλοσόφους,αυτούς τούς αξεπέραστους διανοητές,όπως έπρεπε καί όχι όπως στό σχολείο τά «πασαλείβαμε»,γιατί έτσι συνέφερε καί συμφέρει ακόμη τό πολιτικό σύστημα,θά είμασταν πραγματικά πολιτικά όντα καί κατά συνέπεια υπεύθυνοι πολίτες καί δέν θά συμπεριφερόμεθα αγεληδόν όταν εκλέγαμε –εδω καί δεκαετίες- τούς κυβερνώντες.

 Δέν θά βιώναμε σήμερα αυτή τή συμφορά καί τήν εξαθλίωση άν δέν μάς είχαν ξεπουλήσει.

Μάς έβαζαν καί τρώγαμε μέχρι…σκασμού τό ψωμί τού αύριο κι εμείς νοιώθαμε χορτάτοι καί κυρίαρχοι.

Κι αυτοί έτρωγαν τό χαβιάρι.

Ναί,μαζί τά φάγαμε,αλλά τί φάγαμε εμείς καί τί φάγατε εσείς.

Μάς εκμαύλισαν μέ κάθε φτηνό τρόπο πού μπορούσαν νά σκεφθούν καί σήμερα δυστυχώς είμαστε ένας χαλασμένος λαός.

 Στό θέμα μου όμως.

Διαβάζοντας τόν Αριστοτέλη αλίευσα στά «Πολιτικά» του τό ακόλουθο
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ο Αριστοτέλης και οι φόροι”

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Τέσσερα κριτήρια για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης

Με βάση τέσσερα κριτήρια, κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και περιουσιακά, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης είναι 120 εκατ. ευρώ και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2013.

 Η καταβολή του επιδόματος ενδέχεται να μη γίνει άμεσα, από τις 15 Οκτωβρίου, που θα
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Τέσσερα κριτήρια για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης”

Στο τραπέζι η κατάργηση των δώρων για όλους τους συνταξιούχους

Η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Στο τραπέζι η κατάργηση των δώρων για όλους τους συνταξιούχους”

Τα τρία ἐρωτήματα

Μία φορὰ καὶ ἕναν καιρό, ἕνας βασιλιὰς σκέφτηκε ὅτι ἂν ἤξερε πάντοτε τὴν κατάλληλη στιγμὴ γιὰ ν᾿ ἀρχίζει κάτι, ἂν ἤξερε ποιοὶ εἶναι οἱ κατάλληλοι ἄνθρωποι γιὰ ν᾿ ἀκούει καὶ ποιοὶ εἶναι ἐκεῖνοι ποὺ θάπρεπε ν᾿ ἀποφεύγει καὶ πάνω ἀπὸ ὅλα ἂν ἤξερε πάντοτε ποιὸ εἶναι τὸ σημαντικότερο πράγμα νὰ κάνει, δὲ θὰ ἀποτύχαινε σὲ ὅ,τι ἐπιχειροῦσε.

Καὶ ὅταν τοῦ ἦρθε αὐτὴ ἡ σκέψη, φρόντισε νὰ διακηρυχθεῖ σὲ ὁλόκληρο τὸ βασίλειό του ὅτι θὰ ἔδινε σπουδαία ἀμοιβὴ σ᾿ ἐκεῖνον ποὺ θὰ τοῦ μάθαινε ποιὰ
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Τα τρία ἐρωτήματα”

Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία…

...το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό, όσο και υβριστικό.
Είναι σαν
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία…”

Η Ρωσία θέλει να απεμπλακεί από τη Συρία

Ρωσικό Ναυτικό στην Ταρτούς

 Τα Ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν απροσδόκητα αναχωρήσει από το συριακό λιμάνι της Μεσογείου Ταρτούς και οι παραδόσεις ρωσικών όπλων στη Συρία έχουν διακοπεί ξαφνικά.

Στο debkafile οι στρατιωτικές πηγές αποκαλύπτουν ότι αυτά και άλλα βήματα
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Η Ρωσία θέλει να απεμπλακεί από τη Συρία”

Τσοχατζόπουλος:Μου την "έστησαν" Γ.Παπανδρέου και Ν.Δ.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε αποκλειστική του συνέντευξη που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στο περιοδικό Επίκαιρα, αρνείται ότι πήρε μίζες και ισχυρίζεται ότι... του την «έστησαν» ο Γιώργος Παπανδρέου και η Νέα Δημοκρατία.

 Αφήνει υπονοούμενα για μαύρο χρήμα στα
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Τσοχατζόπουλος:Μου την "έστησαν" Γ.Παπανδρέου και Ν.Δ.”

ΧΡΥΣΟΣ Δωδέκατη χρονιά ανόδου

Τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων δύο ετών προβλέπουν οι αναλυτές ότι θα σημειώσει φέτος ο χρυσός, καθώς τα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης σε ΗΠΑ, Κίνα και ευρωζώνη ενισχύουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο, ως προστασία κατά του πληθωρισμού.
 Η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης μπορεί να σκαρφαλώσει έως τα 1.800 δολάρια η ουγκιά μέχρι το τέλος του έτους, επεκτείνοντας τα κέρδη (στο σύνολο του έτους) στο 15%, εκτιμούν αναλυτές, που
Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΧΡΥΣΟΣ Δωδέκατη χρονιά ανόδου”

Καταργούνται τα υψηλά επιτόκια και τα προνόμια στις προθεσμιακές καταθέσεις

Σε μερικούς μήνες από σήμερα τα επιτόκια της τάξης του 5%, του 6% και 7% που προσφέρονται στις καταθέσεις προθεσμίας, θα αποτελούν μακρινό παρελθόν.

 Τα τραπεζικά στελέχη περιμένουν ραγδαία αποκλιμάκωση στα
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Καταργούνται τα υψηλά επιτόκια και τα προνόμια στις προθεσμιακές καταθέσεις ”

Μπ.Τσαρούχας: Από τις τράπεζες... στα αμπέλια

Ο Χαράλαμπος Τσαρούχας είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο από τις δραστηριότητά του στο χώρο των επιχειρήσεων και των τραπεζών.

Τώρα μαθαίνουμε ότι παράλληλα με τις επενδυτικές – συμβουλευτικές δραστηριότητες σε Ελλάδα και Βαλκάνια, έχει ριχτεί και μάλιστα με πάθος, στην αμπελουργία, μία αγάπη για τη γη και το κρασί που είναι έτοιμος να μοιραστεί με «όσους πιστούς θέλουν να προσέλθουν» στον αμπελώνα του στη Στενήμαχο Νάουσας. 

Τον Χαράλαμπο ( Μπάμπη) Τσαρούχα, τον ξέραμε σαν Γ.Γ. της Παρευξείνιας Τράπεζας, σαν διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ Α.Ε. αλλά για μία περίοδο και
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Μπ.Τσαρούχας: Από τις τράπεζες... στα αμπέλια”

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Προς πώληση η σπάνια Lamborghini Miura του Κόκοτα

Ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως είναι η Lamborghini Miura με... συνολική παραγωγή (σε όλες τις εκδόσεις) 487 μονάδες που κατασκευάστηκαν από το 1968 έως το 1973.

 Ένα τέτοιο αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα και σήμερα στα χέρια του Σταμάτη Κόκοτα το οποίο
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Προς πώληση η σπάνια Lamborghini Miura του Κόκοτα”

Κέρδη ρεκόρ για τους αγρότες στις ΗΠΑ

Προς το πιο κερδοφόρο έτος κατευθύνονται οι αγρότες στις ΗΠΑ, παρά την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 50 ετών που πληττει τη χώρα, καθώς οι υψηλές τιμές σιτηρών και οι πληρωμές από ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα ασφάλισης των καλλιεργειών, αντιστάθμισε
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Κέρδη ρεκόρ για τους αγρότες στις ΗΠΑ”

"Μη ρεαλιστικό" να μιλάμε για ζώνες προστασίας, λέει ο Άσαντ

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας στη Συρία, την οποία ζητούν οι Δυτικοί και η Τουρκία για την υποδοχή των προσφύγων, είναι "μη ρεαλιστική", σύμφωνα με αποσπάσματα μιας συνέντευξής του που θα μεταδοθεί απόψε.

 "Πιστεύω πως το να μιλάμε για ζώνες προστασίας, πρώτον δεν είναι στο τραπέζι και δεύτερον
Διαβάστε περισσότερα...
read more “"Μη ρεαλιστικό" να μιλάμε για ζώνες προστασίας, λέει ο Άσαντ ”

Συνοπτική αφήγησις περί της Αγίας Δεξιάς του Τιμίου Προδρόμου

Εκ του αμύθητου και αμετρήτου πλούτου των ιερών κειμηλίων, τα οποία σεμνύνουν και στολίζουν τας Ιεράς Μονάς του Αγίου Όρους, ασφαλώς ωρισμένα εκτιμώνται ιδιαιτέρως και κατέχουν ιδιάζουσαν θέσιν.

 Εις την Ιεράν Μονήν Βατοπεδίου π.χ. διακρίνομεν την τιμίαν Ζώνην της Θεοτόκου, εις την Ιεράν Μονήν Ιβήρων την θαυματουργόν Πορταΐτισσαν, εις την Ιεράν Μονήν Ξηροποτάμου το μέγιστον τμήμα του Τιμίου Ξύλου του Κυρίου, εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Παύλου τα Τίμια Δώρα των Μάγων.

 Η Ιερά Μονή Διονυσίου ως ανεκτίμητον θησαυρόν έχει να παρουσιάση την αγίαν εκείνην δεξιάν χείρα του Τιμίου Προδρόμου, με την οποίαν εβάπτισεν τον Σωτήρα μας καθώς μελωδικώτατα η εκκλησία μας ψάλλει- Την χείρα σου την αψαμένην την ακήρατον κορυφήν του Δεσπότου.

Αυτής της αγίας Δεξιάς το ιστορικόν, δηλ. τον τρόπον της προς ημάς συγκαταβατικής ελεύσεώς της προς αγιασμόν τόσον των εν τη ημετέρα Μονή όσον και όλων των εν Αγίω Όρει θεοφιλώς μοναζόντων —των οποίων αρχηγός και προστάτης μετά την Θεοτόκον τυγχάνει ο Μέγας Πρόδρομος— καθώς και των ευλαβών προσκυνητών, η Μονή μας θεωρεί χρέος να παρουσιάση συνοπτικώς από της παρούσης στήλης.

 Σύντομος ιστορική αναδρομή, από της απότομης της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου μέχρι της εις την Βασιλεύουσαν ελεύσεως της Αγίας Δεξιάς

 Διά την περίοδον ταύτην ιστορικάς μαρτυρίας αρυόμεθα από τους ιστορικούς Γεώργιον Κεδρηνόν[1], Θεόδωρον Δαφνοπάτην[2] και Δοσίθεον Πατριάρχην Ιεροσολύμων[3].

 Ο Τίμιος Πρόδρομος, κατά την μαρτυρίαν των Ευαγγελιστών, απετμήθη την κεφαλήν υπό του Ηρώδου Αγρίππα του τετράρχου,
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Συνοπτική αφήγησις περί της Αγίας Δεξιάς του Τιμίου Προδρόμου”

Στο Άγιον Όρος ο Πούτιν

Στο Άγιον Όρος για τον εορτασμό της κοίμησης της Παναγίας, βρίσκεται ο ηγέτης της Ρωσίας.

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος Πούτιν θα εορτάσει τον Αγιορείτικο Δεκαπενταύγουστο στην
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Στο Άγιον Όρος ο Πούτιν”

Οριστικά εκτός South Stream η Ελλάδα! - Ποιος θα πληρώσει για το έγκλημα;

Η αποδόμηση του σημαντκότερου - και μάλλον μοναδικού - επιτεύγματος της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή που εκτελέστηκε με "μικροχειρουργικό" τρόπο από την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, είχε ως αποτέλεσμα η Ρωσία οριστικά και τελεσίδικα να εγκαταλείψει την Ελλάδα ως μέρος της διαδρομής του μεγαλύτερου αγωγού φυσικού αερίου που κτασκευάστηκε ποτέ στην Ευρώπη του South Stream.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα (σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε και στην Ισβέστια), η απόφαση σε ότι αφορά την Ελλάδα είναι οριστική αφού ούτε η κυβέρνηση
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Οριστικά εκτός South Stream η Ελλάδα! - Ποιος θα πληρώσει για το έγκλημα;”

Πουλούσαν χρωματισμένο ηλιέλαιο ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας μετά από καταγγελία εντόπισε το προϊόν να είναι «μη κανονικό, νοθευμένο, μη ασφαλές» και ζήτησε από καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Την ανάκληση προϊόντος με την εμπορική επωνυμία "Λιόδεντρο"
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Πουλούσαν χρωματισμένο ηλιέλαιο ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο”

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

http://pythagoreia-diatrofh.blogspot.gr/2011/10/3.html?spref=fb

Διαβάστε ποιό είναι το μυστικό του αιώνα για τη Διατροφή μας.
Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ”

Πόσες ΜΚΟ λέτε να έχουν ο Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον Κούρκουλα;

read more “Πόσες ΜΚΟ λέτε να έχουν ο Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον Κούρκουλα;”

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

Ο Άγιος Προφήτης, Πρόδρομος και Βαπτιστής Ιωάννης, αποτελεί ορόσημο και ταυτόχρονα γέφυρα μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

Προπορεύθηκε του Ιησού Χριστού και με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να Τον υποδεχθεί.

 Θεωρείται ως ο μεγαλύτερος των προφητών, όχι ως προς την ηλικία, αφού έζησε μόνο τριάντα χρόνια, αλλά ως προς την χάρη
Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ”

Ύπουλος τρόπος εισαγωγής του σφραγίσματος

Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, (σ.σ. απίστευτη η ακρίβεια των λόγων του αφού προβλέπει αρχικά την φοροκάρτα και μετά την ταυτότητα!!!) δηλαδή το «φακέλωμα», θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα.

Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχωνται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ύπουλος τρόπος εισαγωγής του σφραγίσματος”

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Bundesliga: ένα επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο

50 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η Bundesliga.

 Το γερμανικό πρωτάθλημα θεωρείται σήμερα ένα από τα καλύτερα και ισχυρότερα της Ευρώπης, όχι μόνον σε αθλητικό επίπεδο αλλά και από οικονομική σκοπιά

 Τον περασμένο Απρίλιο η Bundesliga διαπραγματεύτηκε μια νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα μπουν συνολικά 2,5 δις ευρώ στα ταμεία της, 625 εκατομμύρια για κάθε σεζόν.

 To ποσό διπλασιάστηκε σε
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Bundesliga: ένα επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο”

Οι 5 καλύτερες οικονομίες στον κόσμο

Οι μεγαλύτερες οικονομίες στον πλανήτη, δεν είναι απαραίτητα και οι καλύτερες, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία.

 Και οι παρακάτω 5 οικονομίες, μολονότι δεν είναι όλες ισχυρές ή ξακουστές, κατέχουν την Νο1 θέση στον κόσμο από μια τουλάχιστον άποψη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το CnnMoney-Fortune παρουσιάζει την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση του διεθνούς οργανισμού, που αναδεικνύει τις θετικές
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Οι 5 καλύτερες οικονομίες στον κόσμο”

400 golden boys «καίει» το CD που έχει στα χέρια του ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Λίστα φωτιά έχει στα χέρια του ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος , η προσοχή του οποίου επικεντρώνεται σε ένα CD που περιέχρι περίπου 400 ονόματα ατόμων που τα τελευταία χρόνια τα εισοδήματά τους ήταν διπλάσια του μισθού τους, ενώ οι ίδιοι δήλωναν
Διαβάστε περισσότερα...
read more “400 golden boys «καίει» το CD που έχει στα χέρια του ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ”

Γράμμος 1949. Ἡ Νίκη τοῦ Ἐθνικοῦ Στρατοῦ, καί ἡ Ἦττα τῶν Νεκρῶν του.

Στίς 25 Αὐγούστου 1949 στόν Γράμμο, παίχηκε τό τελευταῖο μέρος τοῦ δράματος στό ὁποῖο ἡ κομμουνιστική ἀριστερά ὑπό τόν Νίκο Ζαχαριάδη, ἐσυρε τήν πατρίδα.

 Τήν ἠμέρα έκείνη, μετά ἀπό σκληρές μάχες ὁ στρατός καταλαμβάνει τόν Γράμμο, τερματίζοντας -κατά μία ἔννοια- τήν ἔνοπλη ἀνταρσία τοῦ ΚΚΕ, πού ξεκίνησε τήν νύχτα 30/31 Ἀπριλίου 1946, ξημερώνοντας κυριακή, ὅταν ὁ κομμουνιστής καπετάν-Μπαρούτας, χτύπησε τόν σταθμό χωροφυλακῆς Λιτοχώρου.

Τήν κυριακή 31 Ἀπριλίου, ἦταν προγραμματισμένες ἐκλογές.

Τό ΚΚΕ ὅμως διάλεξε τήν ἡμέρα έκείνη γιά νά
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Γράμμος 1949. Ἡ Νίκη τοῦ Ἐθνικοῦ Στρατοῦ, καί ἡ Ἦττα τῶν Νεκρῶν του.”

1973 : Ο Παπαδόπουλος απελαύνει όλους τους Πακιστανούς!

Το 1973 και επί Γεωργίου Παπαδόπουλου οι Πακιστανοί εργαζόμενοι, απελάθηκαν από την Ελλάδα!
Πώς;

Αρκούσε μία απλή δήλωση του τότε Προέδρου του Πακιστάν
Διαβάστε περισσότερα...
read more “1973 : Ο Παπαδόπουλος απελαύνει όλους τους Πακιστανούς!”

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Καταστροφή μετά το καλοκαίρι. Μήπως ήγγικεν η ώρα;

Όλες οι κρίσεις δρομολογούνται το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι καλός, γράφει ο Steve Forbes στο τελευταίο τεύχος του ομώνυμου περιοδικού.

 Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος ο οποίος απείλησε να καταστρέψει το δυτικό πολιτισμό ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1914.

 Ακόμη και το κραχ του '29 που οδήγησε στη μεγάλη ύφεση, ακολούθησε το τέλος του καλοκαιριού.

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε επίσης καλοκαίρι.

Το
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Καταστροφή μετά το καλοκαίρι. Μήπως ήγγικεν η ώρα; ”

Θα πληρώνουμε...τέλος για όσους έχουν βάλει φωτοβολταϊκά!...

Απίστευτα πράγματα σε αυτή τη χώρα!

 Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη εν μέσω του θέρους το 25% του ανταποδοτικού τέλους που δίνουμε σήμερα για την ΕΡΤ, περίπου 75 εκατ. ευρώ δηλαδή, θα πηγαίνει στον... ΛΑΓΗΕ. 

Τι είναι αυτό;

Είναι ο
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Θα πληρώνουμε...τέλος για όσους έχουν βάλει φωτοβολταϊκά!...”

Οἱ φτωχοὶ ψαράδες.(Μία δραματικά επίκαιρη φανταστική ιστορία, μακριά από μας ….)

Κάποτε, σε ένα ψαροχώρι του νότου, ζούσαν κάποιοι ψαράδες με τά παλιά τους πλεούμενα.

 Αυτά τους είχαν σώσει και στηρίξει από όταν γνώρισαν την ζωή τους.

 Χαρούμενοι, έπαιρναν το δίκτυ τους κάθε βράδυ και το πρωί γύριζαν με
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Οἱ φτωχοὶ ψαράδες.(Μία δραματικά επίκαιρη φανταστική ιστορία, μακριά από μας ….)”

Β. Φάιμαν: Να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος

Πολύ καλές πιθανότητες, να τηρηθούν από τους 'Ελληνες τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή 'Ενωση και αντ΄ αυτού να τους δοθεί περισσότερος χρόνος, «δύο με τρία χρόνια», για την αποπληρωμή των χρεών τους, «βλέπει» ο καγκελάριος της Αυστρίας και
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Β. Φάιμαν: Να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος”

Αποδεκατίζονται οι 'Ελληνες ελέω κρίσης!

Δείτε εδώ αναλυτικά τα δημογραφικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον... αποδεκατισμό του εθνικού μας πληθυσμού. (τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2011)

http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/NWS_CENSUS_310712_GR.pdf
Διαβάστε περισσότερα...
read more “ Αποδεκατίζονται οι 'Ελληνες ελέω κρίσης!”

Κέρδισε 47,5 εκατομμύρια στο λόττο Euro Millions!

Ένας υπερ-τυχερός ήταν ο μόνος που μάντεψε σωστά τα 7 νούμερα και καρπώνεται το απίστευτο ποσό του τζακπότ του λόττο Εuro Millions.

 Κέρδισε 47,5 εκατομμύρια στο λόττο Euro Millions!

Σε διάστημα 60 ημερών θα πρέπει να εμφανιστεί και να παραλάβει την χρυσή επιταγή.

Την Δευτέρα αναμένεται να γίνει γνωστή η περιοχή
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Κέρδισε 47,5 εκατομμύρια στο λόττο Euro Millions!”

Σε επίπεδα ρεκόρ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Τα αποτελέσματα της βίαιης φτωχοποίησης του λαού απο τα καθεστωτικά κόμματα ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και συνοδοιπόρους..

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την παρουσίαση των
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Σε επίπεδα ρεκόρ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ”

ΤτΕ: Κλινικά νεκρή η αγορά διαμερισμάτων

Κλινικά νεκρή είναι η αγορά διαμερισμάτων, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τις συναλλαγές του πρώτου εξαμήνου του 2012.

 Οι συναλλαγές - εκτιμήσεις επί οικιστικών ακινήτων, που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος για οποιονδήποτε λόγο (χρηματοδότηση για αγορά, εγγραφή εξασφάλισης για μη στεγαστικά δάνεια, μεταφορά οφειλών πελατών από μια τράπεζα σε άλλη κ.λπ.), περιορίστηκαν μόλις στις 11.800 στο εξάμηνο από περίπου στις 25.000 το
Διαβάστε περισσότερα...
read more “ΤτΕ: Κλινικά νεκρή η αγορά διαμερισμάτων”

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Το ευαγγέλιο της Κυριακής-Κυριακή ΙB' Ματθαίου

Κυριακή ΙB' Ματθαίου (Ματθ. ΙΘ' 16-26)

Μια από τις περικοπές που κάνει όσους διαθέτουν πλούτο και υλικά αγαθά ν' αντιδρούν, είναι και η περικοπή αυτή που περιγράφεται η συμπεριφορά του πλούσιου νέου.

 Γνωστά τα γεγονότα.
Ο νεανίσκος, πλησιάζει τον Ιησού και ζητά πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνει ώστε να κερδίσει την αιώνια ζωή. Να σταθούμε λίγο σ' αυτό.

Τι παρατηρούμε; Ότι ο άνθρωπος αυτός, ούτε
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Το ευαγγέλιο της Κυριακής-Κυριακή ΙB' Ματθαίου”

Ο DEJAN LUČIĆ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

Προτροπὴ τοῦ Σέρβου συγγραφέα DEJAN LUČIĆ. Ἕλληνες, ἦρθε ἡ ὥρα νὰ καταλάβετε τὴν ἀλήθεια καὶ νὰ αντιδράσετε.

 Ὁ Σέρβος συγγραφέας DEJAN LUČIĆ απευθύνει μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό.

 Διαβάζοντας τὸ μήνυμα, δὲν μπορεῖ κανεὶς νὰ μὴ φέρει στὴ μνήμη του τὶς πολιτικὲς κινήσεις τῶν τελευταίων ἐτῶν, τὴν ὠμὴ ἐπέμβαση τῶν ξένων, τὴν «πτώχευση», τὸν ρόλο τῶν ἡγετῶν τῆς Ἐκκλησίας, τὴν ἀδρανοποίηση Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας, τὸν παραμερισμὸ τῆς Ρωσίας, καὶ πολλὰ ἄλλα.

 Ὅποιος, μάλιστα, ἔχει παρατηρήσει λίγο ἔστω καὶ τὶς ὑπόγειες σχέσεις τῆς Νέας Τάξης πραγμάτων
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ο DEJAN LUČIĆ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!”

Η συμφωνία με τη Siemens συνταράζει την κυβέρνηση…

Σοβαρές αντιδράσεις καταγράφονται ήδη, ακόμα και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στον οποίο ήρθε το ελληνικό Δημόσιο με τη γερμανική εταιρία SIEMENS και μάλιστα λίγο πριν αφιχθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Βερολίνο, κάτι διόλου τυχαίο…

 Οι αντιδράσεις βέβαια θα πρέπει να γίνουν πιο συγκεκριμένες αφού πρώτα μελετηθούν οι όροι του συμβιβασμού, οι οποίοι ενώ δεν πρόκειται βέβαια να οδηγήσουν και σε πτώχευση την εταιρία, δεν είναι και αδιάφοροι για το ελληνικό δημόσιο.

 Αυτό που έχει
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Η συμφωνία με τη Siemens συνταράζει την κυβέρνηση…”

"Τουρκικός όμιλος αγόρασε 4 μαρίνες στην Ελλάδα" γράφουν οι Τούρκοι

H τουρκική εφημερίδα Milliyet σε δημοσίευμα της σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις μαρίνων στην Ελλάδα γράφει πως ηδη ο τουρκικός όμιλος Dogus έχει αγοράσει τις μαρίνες της Κέρκυρας, Λευκάδας και της Πελοποννήσου.

Ξέρουν κάτι παραπάνω οι γείτονες μας που δεν το γνωρίζουμε εμείς;

Η Milliyet γράφει « Ο όμιλος Dogus που θέλει να έχει ένα δίκτυο με μαρίνες από την Μεσόγειο,
Διαβάστε περισσότερα...
read more “"Τουρκικός όμιλος αγόρασε 4 μαρίνες στην Ελλάδα" γράφουν οι Τούρκοι”

Έτσι θα δοθούν προς εκμετάλλευση τα ακατοίκητα νησιά

Ένα πλήρες νομικό σχέδιο, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση κατάρτισής του, έχει ήδη στα χέρια της η κυβέρνηση σχετικά με την παραχώρηση προς εμπορική εκμετάλλευση ακατοίκητων νησιών.

 Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, πρόκειται για ένα πλάνο, που
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Έτσι θα δοθούν προς εκμετάλλευση τα ακατοίκητα νησιά”

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Επανασύνδεση του δολαρίου με το χρυσό εξετάζουν οι ΗΠΑ

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται ότι προτείνει να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί να αποκατασταθεί προ 40ετίας σύνδεση του δολαρίου με τον χρυσό, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της εφημερίδας Financial Times.

 Το προσχέδιο της πολιτικής πλατφόρμας, την οποία... θα κληθεί να υιοθετήσει η Εθνική διάσκεψη των Ρεπουμπλικάνων σε επτά ημέρες από σήμερα
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Επανασύνδεση του δολαρίου με το χρυσό εξετάζουν οι ΗΠΑ”

Ομπάμα: Η Ελλάδα στο ευρώ μέχρι τις εκλογές...

Η κυβέρνηση του Ομπάμα αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στις χώρες του ευρώ να μην αφήσουν την Ελλάδα εκτός, τουλάχιστον όχι μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

 Αυτό υποστηρίζει δημοσιεύμα του Independent που
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ομπάμα: Η Ελλάδα στο ευρώ μέχρι τις εκλογές...”

Ουκρανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Τιμοσένκο

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθές στο Κίεβο, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο η οποία εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας.

"Ελευθερία για την Γιούλια" φώναζαν οι διαδηλωτές που οργάνωσαν τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ουκρανική πρωτεύουσα εδώ και έναν
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ουκρανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Τιμοσένκο”

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί: Χιλιάδες παγιδευμένοι πολίτες υποδέχθηκαν το συριακό Στρατό στο Χαλέπι -Ρελάνς από Ιράν κατά ΗΠΑ-Ισραήλ

Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασαν χιλιάδες πολίτες που είχαν παγιδευθεί στην πόλη Χαλέπι ύστερα από την εκδίωξη από εκεί των μισθοφόρων που μάχονται τη συριακή
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Ξέφρενοι πανηγυρισμοί: Χιλιάδες παγιδευμένοι πολίτες υποδέχθηκαν το συριακό Στρατό στο Χαλέπι -Ρελάνς από Ιράν κατά ΗΠΑ-Ισραήλ”

Χατζημαρκάκης: Συγχαρητήρια στον Σαμαρά - Αλλάζει το κλίμα στη Γερμανία

Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκης, στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 7 μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στη Γερμανία όσον αφορά τη χώρα μας, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας.

 Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των φιλελευθέρων, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον Α. Σαμαρά διότι σύμφωνα με τον ίδιο
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Χατζημαρκάκης: Συγχαρητήρια στον Σαμαρά - Αλλάζει το κλίμα στη Γερμανία”

Πώς μπορούν οι γλώσσες να σας βοηθήσουν να κατακτήσετε την επιτυχία στις διεθνείς επιχειρήσεις

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη σε ΜΜΕ στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ αποδεικνύει σαφώς ότι οι εταιρείες που ακολουθούν συνεπή γλωσσική στρατηγική έχουν αυξήσει των κύκλο εργασιών τους κατά 10 έως 25%.

Από τις 182 εταιρείες που επελέγησαν, 40 εταιρείες κλήθηκαν για συνέντευξη στο πλαίσιο της μελέτης PIMLICO, την οποία ανέθεσε η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Η μελέτη ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2010.
 Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες εξακολουθούν να χάνουν συμβάσεις λόγω γλωσσικών και
Διαβάστε περισσότερα...
read more “Πώς μπορούν οι γλώσσες να σας βοηθήσουν να κατακτήσετε την επιτυχία στις διεθνείς επιχειρήσεις ”