Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

«Μαφία» της Κρήτης: Αστυνομικοί, δικηγόροι και γιατροί στo κύκλωμα


undefined
Ένα ολόκληρο «κύκλωμα», αποτελούμενο από αστυνομικούς, δικηγόρους, καθηγητές Ιατρικής, ψυχολόγους και προσωπικό τοξικολογικών εργαστηρίων, ήρθε στην επιφάνεια με την εξάρθρωση της «μαφίας των χασισοκαλλιεργητών» στην Κρήτη.
 
Όπως είναι γνωστό η Αστυνομία της Κρήτης σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 67 ατόμων, ενώ συνέλαβε 16, ανάμεσα τους και τρεις αστυνομικούς, εκ των
οποίων ο ένας αστυνομικός διευθυντής που υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου.

Στους κατηγορούμενους, όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής συμπεριλαμβάνονται και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, όπως δύο δικηγόροι του Ηρακλείου και καθηγητής Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Κρήτης. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, που σχημάτισε τη δικογραφία, κατηγορεί τους δύο από τους τρεις αστυνομικούς που συνελήφθησαν ως τα άτομα που έδιναν πληροφορίες στους δράστες για τις κινήσεις της Αστυνομίας.
 
Τους δε δικηγόρους ως τα άτομα που μεσολαβούσαν στο εργαστήριο τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής ώστε να αλλοιωθούν αποτελέσματα εξετάσεων και να εμφανιστούν οι δράστες ως τοξικομανείς., επιτυγχάνοντας έτσι απαλλαγή κατηγοριών περί εμπορίας ναρκωτικών και την αποφυλάκισή τους.

Να σημειωθεί ότι πέντε μέλη των δύο συμμοριών που εξαρθρώθηκαν πριν από 4 μέρες, ήταν ήδη προφυλακισμένα για χασισοφυτεία που είχε εντοπιστεί από την Αστυνομία στο Αστρίτσιο του Ηρακλείου με 174 δενδρύλλια κάνναβης πριν από δύο μήνες.

απο το lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου