Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ο ΤΖΕΦΡΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟ!


papandreou-junior



«Ο βασιλιάς απέθανε. Ζήτω ο διάδοχος»

Αυτός μπορεί να είναι μελλοντικός τίτλος στο κεφάλαιο του περιπετειώδους πολιτικού μυθιστορήματος της οικογένειας Παπανδρέου, καθώς ο ιστορικός κύκλος της πιο διάσημης φαμίλιας στην Ελλάδα δεν κλείνει με την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την αρχηγία του κόμματος και την πρωθυπουργία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ευελπιστεί ότι κάποτε θα δικαιωθεί από την ιστορία,
ποντάροντας στην αποτυχία των πολιτικών που τον διαδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ και στην διακυβέρνηση της χώρας, ωστόσο το πρόσωπο που σκοπεύει να εκδικηθεί όσους λοιδόρησαν και εξευτέλισαν το όνομα της οικογένειας είναι ο «άφθαρτος» υιός Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο πρωτότοκος γιος του τέως πρωθυπουργού όχι μόνο δεν είναι αδιάφορος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά σκέφτεται σοβαρά να αποκαταστήσει την υπόληψη και την τιμή της οικογένειας του στο μέλλον, εμπλεκόμενος ενεργά στα εγχώρια κοινά. «Θα ασχοληθώ όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου» φέρεται να έχει εξομολογηθεί σε συνομιλητές του ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καλλιεργεί μεθοδικά, χωρίς άλματα και ιδιαίτερη αγωνία, το προφίλ του δυνητικού ηγέτη στο ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας ως δυνατά χαρτιά της προσωπικότητας του: 
 Την «λαϊκότητα της εργασίας», δουλεύοντας όλο το περασμένο καλοκαίρι σε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στα Χανιά, τον «πατριωτισμό της «πουλάδας», επιλέγοντας να υπηρετήσει ως αλεξιπτωτιστής στον ελληνικό στρατό, και την κοινωνική αγωνιστικότητα, συμμετέχοντας σε πορείες διαμαρτυρίας και στο κίνημα των αγανακτισμένων.
 Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που διαμαρτύρεται σε όσους τον αποκαλούν χαϊδευτικά «Ανδρίκο», εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει τη ρεβάνς όταν έρθει η ώρα για λογαριασμό της ιστορίας της οικογένειας του.

Ο ίδιος ποτέ δεν ήθελε να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο ως το πορφυρογέννητο και μαμόθρεφτο τέκνο του πατέρα του. Επεδίωκε πάντα να σκληραγωγηθεί στις δοκιμασίες που υποβάλλονται όλοι οι έλληνες πολίτες, ώστε να μην τον κατατρέχει ο χλευασμός του κόσμου ότι ανήκει σε μια προνομιακή τάξη ανθρώπων επειδή είναι απόγονος μιας εύρωστης πολιτικής οικογένειας, που έχει αναδείξει μέχρι σήμερα τρεις πρωθυπουργός.

ΠΙΚΡΙΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια όσοι έτυχε να τον συναντήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του εισέπρατταν την πικρία που ένιωθε επειδή ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έβριζε την οικογένεια του και τον πατέρα του για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.
«Όπου και αν πάμε περνάμε από λαϊκά δικαστήρια» έλεγε με παράπονο. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές αναγκαζόταν να απαρνηθεί την καταγωγή του, κάνοντας λόγο για απλή συνωνυμία σε όσους τον ρωτούσαν για το επώνυμο του. «Δεν μπορεί να απολογούμαι συνέχεια για πράγματα που δεν φταίω..» ανέφερε.

Πίστευε και πιστεύει ότι ο πατέρας του αδικήθηκε από την συγκυρία και ανέλαβε να αντιμετωπίσει μια κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη και μη αναστρέψιμη. Στο παρελθόν άλλωστε είχε ξεσπάσει εναντίον των επικριτών του Γ. Παπανδρέου, που εκτός των άλλων τον χλεύαζαν για το γεγονός ότι γυμναζόταν. "Δεν τον βλέπετε; Του πατέρα μου τα μαλλιά άσπρισαν σε τρεις μήνες. Το παλεύει όσο μπορεί, στεναχωριέται, προσπαθεί.

Κι όσο γι' αυτά που λένε ότι γυμνάζεται, δε γυμνάζεται απλά για τον εαυτό του, γυμνάζεται για να είναι δυνατός για τη μάχη που δίνει κάθε μέρα. Εάν δεν τα ζεις από μέσα, κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει» είχε πει.
Θεωρεί επίσης ότι άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από τον πατέρα του και ωφελήθηκαν δεν τον στήριξαν στα δύσκολα.

Το λαϊκό προφίλ και ο έρωτας στα Χανιά

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Παπανδρέου όλο το περασμένο Καλοκαίρι βρισκόταν στα Χανιά, τα οποία αποτελούν τα τελευταία χρόνια τον αγαπημένο του προορισμό.
 Εκεί έχει λίγους και καλούς φίλους, τους οποίους γνώρισε το διάστημα που έκανε το μεταπτυχιακό του στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.
Ένας επιπρόσθετος λόγος που «δέθηκε» με τα Χανιά σχετίζεται με το γεγονός ότι επί σειρά ετών διατηρούσε δεσμό με μια κοπέλα από την περιοχή, η οποία των μύησε στις Κρητικές παραδόσεις.
 Μάλιστα για χατίρι της οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αγόρασε Κρητική λύρα και έκανε μαθήματα για να μπορεί να παίζει παραδοσιακούς σκοπούς.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που στο παρελθόν έχει εξομολογηθεί ότι δυσκολεύεται να βρει δουλειά, το καλοκαίρι εργαζόταν σε γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο των Χανίων. Συγκεκριμένα είχε τοποθετηθεί στο τμήμα ενοικιάσεως αυτοκινήτων και η δουλειά του ήταν να πηγαίνει στο αεροδρόμιο και να παραλαμβάνει τα οχήματα που άφηναν οι τουρίστες όταν αναχωρούσαν από το νησί.

Προ ημερών εγκατέλειψε τα Χανιά και σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Αμερική, αναζητώντας εργασία για τον χειμώνα.
 Ως εναλλακτικός προορισμός για επαγγελματική αποκατάσταση είναι και η Νορβηγία. Εκεί βρίσκεται εγκατεστημένος ο πιο στενός του φίλος, ο Σταμάτης, ο οποίος έχει εταιρία σεκιούριτι στο Όσλο.

Του Γιώργου Κατσίγιαννη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου