Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η οικονομία της ευτυχίας


undefinedΣτο πλαίσιο της παραδοσιακής οικονομικής θεωρίας η ευτυχία συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με τη χρησιμότητα και το διαθέσιμο εισόδημα. Ο υψηλότερος βαθμός ευτυχίας εξασφαλίζεται από την ευρύτερη δυνατότητα για αγορές.
Ο Βρετανός οικονομολόγος Richard Layard, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικής Επίδοσης στο London School of Economics και κορυφαίος ερευνητής σε θέματα της οικονομικής προσέγγισης της ευτυχίας, τονίζει ότι το
χρήμα δεν αποτελεί το καλύτερο μέσο για να ερμηνεύσει κάποιος την ευτυχία.

Η αντίληψη ότι η αύξηση της αγοραστικής δύναμης του ατόμου αντιστοιχεί αυτόματα σε αύξηση της ευτυχίας του καθίσταται επισφαλής.

Διαβάστε ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Καθημερινής στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
Η οικονομία της ευτυχίας

Επιπλέον, διαβάστε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση του Βήματος μία πρόσφατη συνέντευξη του Richard Layard, όπου μεταξύ άλλων ισχυρίζεται οτι "κάθε άνθρωπος με ετήσιο ατομικό εισόδημα περίπου 15.000 δολάρια (περίπου 12.000 ευρώ), υπολογισμένο ασφαλώς σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, δεν πρόκειται να είναι πιο ευτυχισμένος όσο και αν αυξήσει το εισόδημά του. Είναι σαν να λέμε ότι μετά τις 12.000 ευρώ δεν παίζει πολύ ρόλο το χρήμα". Ακόμη, ισχυρίζεται οτι "τα χρήματα κάνουν πιο ευτυχισμένο τον άνθρωπο μόνο όταν αποκτά περισσότερα από τους άλλους και όχι όταν όλοι μαζί αποκτούμε περισσότερα".
Αρκούν 1.000 ευρώ για την ευτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου