Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

5η ΜΕΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ.ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το Ισραήλ πλήττει τη Γάζα εν μέσω συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός.
             
 Ο Νετανιάχου είπε στον Ομπάμα και την Μέρκελ: Το Ισραήλ θα δεχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αν οι ρουκέτες σταματήσουν. Πάνω από 460 πύραυλοι έχουν προσγειωθεί στο έδαφος του Ισραήλ, 33 από αυτούς σε κατοικημένες περιοχές. Το
αντιπυραυλικό σύστημα Άμυνας'' Iron Dome'' έχει καταρρίψει 243 ρουκέτες, με ποσοστό επιτυχίας 88%.
12:14 Α. Μ. Ρουκέτα και σειρήνες στην Ασχντόντ. (Haaretz)
11:43 π.μ.Ενας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και η IAF συνεχίζει τις επιθέσεις στη Γάζα (Haaretz)
Ισραηλινή τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση με ρουκέτα στο Sha'ar Hanegev (Haaretz)
11:26 π.μ. Ρουκέτα και σειρήνες σε Sdot Negev και Sha'ar Hanegev (ισραηλινό ραδιόφωνο)
11:15 π.μ. Ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου αρχίζει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας ότι το Ισραήλ έχει υποστεί ένα βαρύ τίμημα στα χέρια της Χαμάς, και ήταν "έτοιμη να επεκτείνει σημαντικά τη λειτουργία."
Ο Νετανιάχου δεν συζητά προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός. Αναφέρει τις συνομιλίες του με διάφορες διεθνείς ηγέτες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε τονίσει , ότι το Ισραήλ κάνει μια προσπάθεια να αποτρέψει τις συνέπειες για τους αθώους πολίτες. (Μπαράκ Ravid)
10:54 π.μ. Κτύπημα ρουκέτας σε σπίτι στην Ασκελόν, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο.Υπάρχει άμεσος λόγος τραυματισμών (Haaretz)         http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/live-blog-israel-strikes-gaza-amid-talks-of-cease-fire-rocket-fire-resumes-1.478624     

 H Παλαιστινιακή Αλ Κούντ μεταδίδει:
 Ιερουσαλήμ - AFP -
 Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ,Μπέντζαμιν Νετανιάχου, την Κυριακή είπε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να επεκτείνει τη λειτουργία της Γάζας
Situation in Israel





Ο Νετανιάχου δήλωσε κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του, ότι "ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει δραματικά τη διαδικασία», προσθέτοντας ότι «οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε παραγγελία μπορεί να λάβουν."

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου ήρθαν ενώ έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας τις εικασίες σχετικά με την προθυμία του εβραϊκού κράτους να επεκτείνει τις διαδικασίας "έναρξης πυρός", η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη.

Ο ισραηλινός στρατός έκλεισε τους κύριους δρόμους που οδηγούν στη Λωρίδα της Γάζας, αργά την Παρασκευή και λίγο αργότερα η κυβέρνηση ενέκρινε στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, που αποτελείται από εννέα υπουργούς του Ισραήλ, την επιστράτευση 75 χιλιάδων έφεδρων στρατιωτών.



نتنياهو: الجيش مستعد لتوسيع العملية بشكل كبير http://www.alquds.com/news/article/view/id/398531      

 Το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει:   

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Νετανιάχου.
TEL AVIV, 18 Νοεμβρίου. / ITAR-TASS /. Το Ισραήλ είναι έτοιμο να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητών της Ισλαμικής αντίστασης ,του κινήματος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. " Πληρώνουμε ένα υψηλό τίμημα για τις ενέργειες της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων,και ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος για την σημαντική επέκταση της επιχείρησης.», -δήλωσε σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εφέδρους, οι οποίοι κλήθηκαν να υπηρετήσουν στις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας [IDF]. "Η Συλλογή Έφεδρων ήταν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται πλέον οι εφέδροι για να ξεκινήσουν την στρατιωτική δράση», - δήλωσε ο Νετανιάχου.
Τόνισε την ανάγκη το κοινό να παρακολουθεί αυστηρά τις οδηγίες της Διοίκησης Front Home, η οποία είναι υπεύθυνη στο Ισραήλ για την ασφάλεια των ανθρώπων σε περίπτωση πολέμου και φυσικών καταστροφών.      



Израиль готов расширить масштабы военной операции против боевиков ХАМАС в секторе Газа, заявил Нетаньяху
Фото ЕРА/ИТАР-ТАСС              http://www.itar-tass.com/c1/575006.html               
 Η Ισραηλινή Χάαρετζ μεταδίδει:14:48 μ.μ. 
Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών Λίμπερμαν λέει ότι η κατάπαυση του πυρός εξαρτάται από την συνολική παύση του πυρός από όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Γάζα.
14:36 ​​μ.μ. Σειρήνες ειδοποίησης στην Ashdod (Ισραήλ Radio)
14:31 μ.μ. Λόγω του μεγάλου όγκου των ρουκετών, ο Δήμος του Τελ Αβίβ ,ζητά από τους κατοίκους να κρατήσουν εισόδους των κτιρίων τους ανοικτές, ώστε να επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο όταν οι σειρήνες ηχούν (Haaretz)
14:25 μ.μ.Ο Αρχηγός του Επιτελείου σε σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης, δίνει εντολή στην IDF να επιταχύνει το ρυθμό των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Γάζα (Haaretz)
14:16 μ.μ.Το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει νε μεταφέρει τα επικίνδυνα υλικά από την περιοχή του Τελ Αβίβ (Haaretz)
14:04 μ.μ. Τουλάχιστον 15 ρουκέτες στην Ασντόντ (Haaretz)


A car damaged by shrapnel from a Fajr missile interception over Holon
A car damaged by shrapnel from a Fajr missile interception over Holon, November 18, 2012. Photo by Hatzalah Rescue spokesperson, Gush Dan

ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου