Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Κούδας: «Ο Σαββίδης έχει σπουδάσει τον ΠΑΟΚ»

undefined
Ο λαός λέει ότι ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη, αλλά στην περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη, η έλευση του ομογενούς επιχειρηματία φαίνεται ότι έχει ταράξει για τα καλά τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει δημιουργήσει προσδοκίες για μεγάλες ανατροπές.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ένας εκ των κορυφαίων του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Κούδας μίλησε
στη zougla.gr για το νέο αφεντικό του δικέφαλου του βορρά και όσα μπορεί να φέρει στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

-Η παρουσία Σαββίδη μπορεί ν’ απογειώσει τον ΠΑΟΚ;
«Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό, αφού όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν αλλάζουν. Άλλωστε και ο ίδιος, πολύ εύστοχα είπε, ότι ακόμη και τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να φέρει στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να βγει δεύτερος…».

-Θεωρείται ότι μπορεί ν’ αλλάξει τα δεδομένα;

«Το ελπίζω. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει ν’ αλλάξει την ιστορία του ΠΑΟΚ. Είναι βέβαιο ότι θα του βάλουν παγίδες και τρικλοποδιές. Υπάρχει ένα κατεστημένο, που δεν δέχεται αλλαγές. Παντού υπάρχουν οι κομπιναδόροι και δημιουργούν προβλήματα».

το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 1972 όταν νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στο στάδιο Καραϊσκάκη, ένα χρόνο μετά τον τελικό του Γουέμπλεϊ
-Εννοείται γενικά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ή και μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ;
«Παντού υπάρχουν και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό. Παντού, σε όλες τις ομάδες και σε όλους τους χώρους».

-Θεωρείται ότι μπορούν να τον σταματήσουν ή για να το θέσω καλύτερα, να τον απογοητεύσουν και να τα παρατήσει;
«Ο Σαββίδης έχει ένα μεγάλο όπλο, πέρα από τις οικονομικές δυνατότητες. Έχει σπουδάσει τον ΠΑΟΚ, την τελευταία τριετία. Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στα κοινά του ΠΑΟΚ. Είναι άνθρωπος που μαθαίνει και γι’ αυτό πιστεύω ότι κάνει πολύ προσεχτικά βήματα. Δεν νομίζω ότι θ’ απογοητευτεί. Θα παλέψει με όσα τα εμπόδια και εάν βρει στον δρόμο του και θα πετύχει το όραμά του».

-Ποιον δρόμο θεωρείται ότι πρέπει ν’ ακολουθήσει ο κύριος Σαββίδης στο κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας;
«Υπάρχουν πολλοί δρόμοι, αλλά εγώ από την ημέρα που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, το 1984, έχω δηλώσει ότι ο σωστός δρόμος είναι μόνο οι ακαδημίες. Και εγώ από εκεί βγήκα και ανδρώθηκα στον ΠΑΟΚ και θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχασε. Όπως δεν έχασε και με άλλους ποδοσφαιριστές, που έβγαλε μέσα από τα σπλάχνα του.

Φυσικά θα πρέπει να εναρμονιστείς με την σύγχρονη εποχή. Να στηριχτείς σ’ ένα μεικτό σύστημα. Να κάνεις καλές μεταγραφές ξένων και να έχεις πολλά παιδιά από τις ακαδημίες».

-Στα πρότυπα που βαδίζει τώρα ο ΠΑΟΚ;
«Εγώ είμαι υπέρμαχος της λογικής Δώνη. Να στηρίξουμε τα ελληνόπουλα και να φροντίσουμε να πάρουμε καλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται υπομονή, αφού ημέρα με την ημέρα φαίνεται η δουλειά του Δώνη. Είναι ένας άνθρωπος με εμπειρίες από την θητεία του στην Αγγλία και με γνώσεις για το ποδόσφαιρο. Πρέπει να τον στηρίξουμε».

-Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν;

«Εγώ δεν θέλω να λέω λόγια και να δημιουργώ φρούδες ελπίδες. Στόχος είναι η 2η θέση και βλέπουμε... Η παρουσία του κυρίου Σαββίδη δίνει ελπίδες για το μέλλον, για όσους μπορούν ν’ αντιληφθούν τα πράγματα, αλλά πρέπει να πηγαίνουμε βήμα – βήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου