Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ισραήλ, «κρυφή ερωμένη» της Ρωσίας του Πούτιν


Παράθεση του Όργουελ: «Η πολιτική γλώσσα στοχεύει να κάνει εύλογα τα ψεύδη, αξιοσέβαστες τις δολοφονίες, και να δώσει εμφάνιση στερεότητας σε ό, τι είναι μόνο αέρας».
undefined
 
Η Ρωσία του Πούτιν είναι όλο και πιο δραστήρια στη Μεσόγειο, όπως το αποδεικνύει πολύ καλά η μελέτη του Ίγκορ Ντελανοέ, Βοηθού Ερευνητή στο Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών και Διδάκτωρ Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας Sophia-Antipolis.

Η παρουσίασή του με τίτλο «Ρωσία και Ισραήλ: μεταξύ αμοιβαίας δυσπιστίας και διμερούς συνεργασίας» αποκαλύπτει μια σειρά από ελάχιστα γνωστά στοιχεία.

-Εμπορικές συναλλαγές σε άνθηση: 
πρώτες ύλες έναντι προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, έκρηξη του τουρισμού, πώληση υπερσύγχρονων όπλων από το Ισραήλ, και πάνω απ 'όλα, περισσότερο από το ήμισυ των ισραηλινών εισαγωγών προέρχονται από τη Ρωσία, ό τι χρειάζεται για να μείνουν καλοί φίλοι.

Φυσικά δεν πρέπει να προκαλέσουν τους Αμερικανούς! Πρέπει όλα αυτά να γίνουν διακριτικά.

Ο αγώνας κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας αποτελεί το πεδίο για το οποίο οι Ρώσοι και οι Ισραηλινοί έχουν πολύ πιθανώς τα πιο κοινά συμφέροντα.

-Και οι δύο χώρες βρίσκονται σε πόλεμο εναντίον του ίδιου εχθρού, αλλά όχι ακριβώς με τους ίδιους στόχους: 
για τους Ρώσους, πρόκειται να διασφαλιστεί και να σταθεροποιηθεί το Βόρειο Καύκασο,
 ενώ για το Ισραήλ, το διακύβευμα είναι η επιβίωση του Κράτους.

-Απαράκαμπτος παίκτης στην πολιτική ζωή του Ισραήλ, η ισραηλο-ρωσική κοινότητα χαρακτηρίζεται όμως, με έναν τρόπο ζωής και συνήθειες που τη διαφοροποιούν από τους άλλους Ισραηλινούς πολίτες της περιοχής λόγω της ρωσικής καταγωγής της.

Αυτή η «ρωσική εξέλιξη» του Ισραήλ αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή και φωτίζει λίγο περισσότερο για το τι συμβαίνει στη Συρία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου