Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ψαράς επέζησε για τέσσερις μήνες στη μέση του ωκεανού


Ένας ψαράς που είχα χαθεί στη θάλασσα, σώθηκε χάρη σε έναν καρχαρία που τον οδήγησε σε ένα αλιευτικό σκάφος.
Η απίστευτη ιστορία συνέβη στα νησιά Μάρσαλ, στον Ειρηνικό ωκεανό. Η περιπέτεια του Τοακάι Τεϊτόι άρχισε στις 27 Μαΐου, όταν πήγε μαζί με τον γαμπρό του για ψάρεμα.
Ανοίχτηκαν αρκετά με τη βάρκα και, χωρίς να το καταλάβουν έχασαν την οπτική επαφή με την ακτή.
Έμειναν στη μέση του ωκεανού, ελπίζοντας ότι κάπιο άλλο σκάφος θα περάσει να τους σώσει. Είχαν αρκετά τρόφιμα, αλλά όχι αρκετό νερό.
Μετά από πέντε εβδομάδες, ο γαμπρός του Τεϊτόι δεν άντεξε και πέθανε από αφυδάτωση. Ο ψαράς άρχισε να πιστεύει ότι το τέλος ήταν κοντά και για εκείνον. Όμως, για καλή του τύχη, την επόμενη ημέρα ξέσπασε μία ισχυρή καταιγίδα και κατάφερε να γεμίσει έξι δοχεία με νερό.
Οι εβδομάδες περνούσαν και ο Τεϊτόι ζούσε πίνοντας το βρόχινο νερό και τρώγοντας ωμά ψάρια που ψάρευε. Η μοναδική του ελπίδα ήταν να περάσει κάποιο πλοίο και να τον περισυλλέξει. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε.
 
Πριν από λίγες ημέρες, ξύπνησε από ένα τράνταγμα. Σηκώθηκε και είδε έναν τεράστιο καρχαρία να κολυμπά γύρω από το βάρκα του.
Ο καρχαρίας δεν επιτέθηκε στη βάρκα. Μετά από λίγο έφυγε. Ο Τεϊτόι, γνωρίζοντας ότι οι καρχαρίες πηγαίνουν πίσω από τα μεγάλα κοπάδια ψαριών, αποφάσισε να ακολουθήσει το ψάρι.
Και δικαιώθηκε! Μετά από λίγη ώρα, είδε στον ορίζοντα ένα αλιευτικό σκάφος. Έκανε κουπί με όλες του τις δυνάμεις και, τελικά, βρέθηκε στο κατάστρωμα του αλιευτικού.
Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, στα νησιά Μάρσαλ, ο ψαράς δήλωσε ότι δεν θα ξαναπάει πουθενά με βάρκα! «Από εδώ και πέρα μόνο αεροπλάνο», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου