Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Το χρυσό παιδί της Siemens και του «2004» που απαιτεί τρελές κρατικές επιδοτήσεις

Πολλά ερωτηματικά έχουν διατυπωθεί για το ρόλο του κ. Άρη Συγγρού στο "Invest in Greece".

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης Συγγρός υπήρξε αντιπρόεδρος επί σειρά ετών της ΜΚΟ “Διεθνής Διαφάνεια”.

 Το γεγονός ότι ο κ. Συγγρός εργαζόταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουν
δει το φως της δημοσιότητας, και στην εταιρεία Siemens δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα.
 Γιατί, η αξιοποίηση του από την κυβέρνηση ενδεχομένως να εγείρει άλλου τύπου πολιτικά ερωτήματα.

 Άλλωστε είναι γνωστές οι σχέσεις του κ. Συγγρού με τη ΝΔ.

 Προκειμένου να διευκρινιστούν αλλά και να απαντηθούν τα ερωτηματικά 10 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Γρ. Αποστολάκο κατέθεσαν επερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας για την λειτουργία και τον ορισμό της διοίκησης της ανώνυμης εταιρείας “Επενδύστε στην Ελλάδα”, με τον διακριτικό τίτλο “Invest in Greece” 
[Ο Invest in Greece είναι ένας «αφανής» οργανισμός που ζει με κρατικές επιχορηγήσεις (όπως και όλοι οι σοβαροί αντικρατιστές εν Ελλάδι) για να ασχολείται με τα προβλήματα των επενδυτών, χωρίς να καταφέρνει και να τα λύνει. 

Παρ' όλα αυτά ξοδεύει κάθε χρόνο 3.000.000 σε συνέδρια, ταξίδια, μισθούς και σε περίεργες συμβάσεις για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
 Οταν έρχεται η δύσκολη ώρα να κάνει κάτι ουσιαστικό για την απεμπλοκή και την προώθηση των επενδύσεων κρύβεται πίσω από τη δυσκαμψία της δημόσιας διοίκησης και το αυστηρό γράμμα της νομοθεσίας.
 Ο οργανισμός Invest in Greece είναι η μετεξέλιξη του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) που ιδρύθηκε επί Γιώργου Γεννηματά το 1994 με σκοπό την προώθηση μεγάλων επενδύσεων.].

 Στην επερώτηση αναφέρουν ότι ο κ. Συγγρός, ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, ως εμπειρογνώμονας και σύμβουλος της Siemens AG (μητρική) από το 1995 έως το 2000, ανέλαβε την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της εταιρείας σε μεγάλα projects με διάφορες χώρες(Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Βιετνάμ) και ρωτούν εάν μεταξύ των χωρών αυτών συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, δεδομένου ότι το ίδιο χρονικό διάστημα υπογράφηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις της Siemens με τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ κλπ.  

Μεταξύ των 12 ερωτημάτων που απευθύνουν στο Χ. Παμπούκη, είναι επίσης εάν έχει καταρτισθεί ο προγραμματισμός δράσης της εταιρείας αυτής κι ειδικότερα αν έκανε έρευνα αγοράς και διαπραγματεύσεις για ενδεχόμενες επενδύσεις της Siemens στην Ελλάδα.


 ΥΥ. Ενα από τα πρώτα πράγματα που έκανε το 2011 ο κ. Συγγρός, όταν ανέλαβε επικεφαλής του Invest in Greece ήταν να ζητήσει περισσότερα χρήματα γιατί τα 3.000.000 ευρώ που είχε πάρει ο οργανισμός δεν έφταναν για τη μισθοδοσία του νέου επιτελείου που ετοίμαζε. 

 Συντάσσει λοιπόν έναν εξωφρενικό προϋπολογισμό της τάξης των 13.0767.000 ευρώ (!) και τον στέλνει προς έγκριση στον Χάρη Παμπούκη και στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 
Εν μέσω κρίσης και περικοπών ζητά να τριπλασιαστεί το κονδύλι για τη μόνιμη μισθοδοσία και ζητά και επιπλέον 8.000.000 ευρώ για αμοιβές και έξοδα τρίτων! Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του δ.σ. του οργανισμού είναι αποκαλυπτικά.

 Ο κ. Συγγρός ζήτησε 13.067.000 από το Δημόσιο έναντι 2.900.000 που έλαβε το 2011.

 απο το newpost.gr και dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου