Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ENTOΛΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΟΜΙΛΟ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ

Από την Οικονομική Επιθεώρηση θα ελεγθεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη, μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και καταγγελίες για τεράστια χρέη προς το Δημόσιο.

 Συγκεκριμένα οι καταγγελίες... αναφέρουν ότι ο όμιλος αφενός οφείλει 500 εκατ. ευρώ προς
το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και αφετέρου κάποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν κάνει τα στραβά μάτια τόσο για τις οφειλές όσο και για την είσπραξη τους.

 Ο εισαγγελέας κινήθηκε μετά και από σχετική ερώτηση στη Βουλή, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. 

Στην ερώτηση του μεταξύ άλλων o κ. Παναγούλης αναφέρει, ότι «θα πρέπει να ερευνηθεί αν υπηρεσιακοί παράγοντες ή διευθυντές τομέων έχουν διαπιστώσει γιατί οι οφειλές εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα». 

Παράλληλα, ζητά να διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει ρυθμίσεις ή άλλες ενέργειες και με βάσει ποιες υπουργικές αποφάσεις.

                              Η απάντηση του ομίλου Δασκαλαντωνάκη

 Καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα έχουν όσα αναφέρονται από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη περί οφειλής 500 εκατομμυρίων ευρώ του ομίλου προς το δημόσιο, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκης, 

 Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 
"Αναφορικά με την ερώτηση που κατατέθηκε στην βουλή στις 22.08.2012, από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αναδημοσιεύτηκε σε ορισμένα ΜΜΕ, περί δήθεν εξωφρενικής οφειλής 500 εκ. ευρώ του Ομίλου προς το Ελληνικό Δημόσιο, δηλώνουμε ότι: 
 Ουδεμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα έχουν τα αναφερόμενα σ' αυτήν. 
Τόσο ο ίδιος ο κ. Νικόλαος Ι. Δασκαλαντωνάκης, όσο και οι εταιρείες του Ομίλου του είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες και εκπληρώνουν εις το ακέραιο τις από το νόμο απορρέουσες σχετικές υποχρεώσεις τους.
 Όσον αφορά στις «δημοσιογραφικές πληροφορίες» τις οποίες επικαλείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποιούμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αγωγές και μηνύσεις για αναληθή δημοσιεύματα, οι δε υβριστές και συκοφάντες μας έχουν ήδη παραπεμφθεί να δώσουν λόγο στην ποινική και αστική δικαιοσύνη. 

Λυπούμαστε εάν αναγκασθούμε να πράξουμε το ίδιο για όλους όσους εκ νέου αναπαράγουν ψευδείς και συκοφαντικές «ειδήσεις» για δήθεν οφειλές. 

 Είναι σεβαστός ο κάθε δημόσιος έλεγχος, όπως είναι ο κοινοβουλευτικός, αλλά δεν μπορεί στο όνομα του ελέγχου ο όποιος βουλευτής μέσω ερωτήσεων που στηρίζονται σε «πληροφορίες», να στιγματίζει και να συκοφαντεί ένα Όμιλο που εκπροσωπεί τη χώρα επάξια στο εξωτερικό, φέρνει εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική περιφέρεια και προσπαθεί με κάθε θυσία μέσα σε συνθήκες κρίσης να σταθεροποιεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και να συνεχίζει να επενδύει.

 Προκειμένου να σταματήσει η διάχυση ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων και η τυφλή εκμετάλλευση ενός θέματος που δυστυχώς προσφέρεται, καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Βουλής να δώσουν στη δημοσιότητα την λίστα των οφειλετών προς το Ελληνικό Δημόσιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

 Στις κρίσιμες αυτές μέρες, οι επιχειρήσεις που προσφέρουν στην οικονομία και δίνουν εργασία σε χιλιάδες εργαζόμενους, πρέπει να πάψουν να είναι βορά ανεύθυνων συκοφαντιών". 

 από το crimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου