Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

«Εσείς και το σινάφι σας τα φάγατε κι αν υπάρχει Θεός θα το πληρώσετε»!

Θεόδωρε, πες αλεύρι:
 Η... καζούρα σε γυρεύει!

Μπούμερανγκ γυρίζει στον κ. Πάγκαλο η ιδέα της δημιουργίας του ιστότοπου Μαζί τα φάγαμε, καθώς οι αναρτήσεις και τα σχόλια των επισκεπτών είναι ιδιαιτέρως επικριτικά και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και υβριστικά για τον πρώην αντιπρόεδρο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

 Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από τους σχεδόν 6.500 που έχουν
απαντήσει στο σχετικό ερώτημα (για το εάν τα «φάγαμε μαζί» δηλαδή) το 60% απαντά «όχι» και το 40% «ναι».

 Εάν πάλι κανείς περιηγηθεί και διαβάσει τις απόψεις των επισκεπτών, θα διαπιστώσει ότι περίπου ο ένας στους τρεις, όχι μόνο δεν συμφωνεί με τον κ. Πάγκαλο, αλλά γράφει σχόλια τόσο για τον ίδιο προσωπικά όσο και για την περίφημη φράση του, που φυσικά θα μείνει αρνητικά στην... Ιστορία. 

Αυτό σημαίνει ότι η φιλοδοξία του έμπειρου αλλά αμετροεπούς πολιτικού να εμπλουτίσει το ηλεκτρονικό του βιβλίο με σοβαρές μαρτυρίες που να δικαιολογούν τη θρασύτατη θεωρία του ενδέχεται να περιοριστεί στη διαδικτυακή αποδοκιμασία που υφίσταται τις τελευταίες ημέρες.

 Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί η απόφαση του κ. Πάγκαλου να κυκλοφορήσει το... πολυαναμενόμενο βιβλίο του παραμονές Δεκαπενταύγουστου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τόσο ο «γενναίος» που θα αναλάβει την παρουσίασή του όσο και ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί αυτή, δεδομένου ότι στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές ο κ. Πάγκαλος έχει πολιορκηθεί από αγανακτισμένους πολίτες! 

 Οσον αφορά τα σχόλια που postάρονται στον ιστότοπό του, αξίξει να σημειωθεί ότι και αυτοί που καταγράφουν μια τραυματική εμπειρία τους, αφήνουν να εννοηθεί ότι και ο ίδιος υπήρξε μέλος ενός πολιτικού συστήματος που ενθάρρυνε τα φαινόμενα της διαφθοράς και της εγκαθίδρυσης του πελατειακού κράτος!

 Την ίδια στιγμή, η επιλογή «μου αρέσει» έχει πάρει φωτιά στις αναρτήσεις που δεν συμφωνούν με το πόνημα του πρώην αντιπροέδρου, ενώ τα σχόλια που εν μέρει συμφωνούν και αποδέχονται τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό δέχονται σε αρκετές περιπτώσεις επιθέσεις από αναγνώστες!

 Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο κ. Παγκάλος έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν ιστότοπο όπου όλοι μπορούν να τον... κράξουν. 

Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε αποσπάσματα από τον εν λόγω ιστότοπο: 

-«Λυπάμαι, αλλά αφού εσείς και ο συρφετός σας τα φάγατε, εσείς να τα πληρώσετε. Και εύχομαι, αν υπάρχει Θεός εκεί πάνω, να τα πληρώσετε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Γιατί καταστρέψατε όχι μόνο μια χώρα, αλλά ανθρώπινες ζωές. 
Οδηγήσατε ανθρώπους σε αυτοκτονίες, καταστρέψατε αξιοπρέπειες, ξεφτιλίσατε κάθε έννοια ανθρωπιάς.
 Εσείς προσωπικά και το σινάφι σας. 
 Χωρίς καθόλου τιμή προς το πρόσωπό σας» 

 -«Οταν ένας άνθρωπος μόνο (Ακης Τσοχατζόπουλος) έχει λογαριασμό ένα δισ. ευρώ, τότε, αγαπητέ κύριε Παγκάλε, όχι, δεν τα φάγαμε μαζί. Τρώγαμε 100 ευρώ τον μήνα από φοροδιαφυγές και τρώγατε αστακό στο Αμπου Ντάμπι, στο Ντουμπάι με εισιτήρια Α' θέσης κι όλα αυτά πληρωμένα με λεφτά των φορολογουμένων.
 Μη λέμε ό,τι θέλουμε! Λίγο έλεος»

 -«Το σύνθημα ''Μαζί τα φάγαμε'' δεν είναι τίποτα άλλο από την υπερασπιστική λογική ενός απατεώνα! 
''Φταίει το θύμα, γιατί πίστεψε ότι με μόνο 1.000 ευρώ θα αγόραζε χωράφι''.
 Χαζό το κομμάτι του λαού που σας ψήφισε, αλλά εσείς κάτι πολύ χειρότερο» 

 -«Δεν θα πω ούτε γεια σας ούτε κύριε ούτε μετά τιμής.
 Μια ερώτηση θα ήθελα μόνο να κάνω! Οταν λέτε ''μαζί τα φάγαμε'' σε ποιους ακριβώς απευθύνεστε;
 Στους διεφθαρμένους και τα λαμόγια που εσείς οι ίδιοι διορίσατε; 
Αλήθεια πόσα σκάνδαλα έχουν γίνει που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κ. Πάγκαλε;
 Θυμάσαι; 
Ή έχεις χάσει κι εσύ το μέτρημα;»

 -«Δεν φάγαμε τίποτε μαζί σας, κύριε αντιπρόεδρε. Προμηθευτής νοσοκομείων. Αν και επιχειρηματίας, στα χαρτιά και βαριά φορολογούμενος, για κέρδη που δεν εισέπραξα, μια ζωή ζω με ένα πενιχρό μεροκάματο» 

 -«Την ευθύνη στο καράβι, κ. Πάγκαλε, την έχει ο καπετάνιος όχι ο μούτσος. 
Αν ο καπετάνιος είναι ανεπαρκής, τίποτα δεν θα δουλεύει σωστά.
 Ετσι και την ευθύνη της διακυβέρνησης την έχει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και οι υπουργοί του»

 -«Οσο για εμένα και για τους λίγους ανθρώπους που δεν φάγαμε, κατά την άποψή μου πάντα, είμαι περήφανη που μπορώ και κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια και που είχα γονείς οι οποίοι με έμαθαν πριν κρίνω τους υπόλοιπους να κοιτάζω πρώτα αυτά που κάνω εγώ» 

-«Η γνώμη μου είναι να φύγετε πριν σας διώξουμε εμείς, γιατί όταν ξεσπάσει και γίνει ''μπαμ'', θα είστε από τους πρώτους που θα βρεθείτε στο επίκεντρο. Γιατί ο λαός δεν ξεχνά» 

 -«Δεν νιώθω, λοιπόν, πως είμαι ούτε εγώ ούτε εκείνοι στο ''όλοι''. 
Οχι, δεν τα έφαγα, κι όχι μόνο αυτό, δεν πιστεύω ότι θα πείσω ούτε τον κ. Παγκαλο ούτε τους ομοϊδεάτες του πως έχω δίκιο.
 Αντε, καλή τύχη, δυο τρία χρόνια μού μείνανε για να τελειώσουν οι υποχρεώσεις μου και να φύγω από δω» 

 -«Το τραπέζι όμως, κύριε πρόεδρε, για το φαγοπότι, παρότι ίσως ''μαζί το στρώσαμε'', ψηφίζοντάς σας, εσείς είστε που το γεμίσατε φαγητά τα οποία και περιδρομιάσατε, πετώντας πού και πού κάνα ψίχουλο σε όσους δεν διέθεταν καρέκλα»

 -«Οχι, δεν τα έφαγα μαζί σας. Αναγκάστηκα στα 18 μου να φύγω από την πατρίδα και την οικογένειά μου, γιατί εσείς και οι δικοί σας δεν μου αφήνουν ζωτικό χώρο να αναπνεύσω. Είσαστε και είστε δυστυχώς παντού! Ακόμα και κάτω από τις πέτρες!» 

 -«Το ''μαζί τα φάγαμε'' δεν ισχύει! Απλά ο λαός, μην έχοντας συμμετοχή στο φαγοπότι της διαπλοκής, κοίταξε τη δουλειά του και άφησε τους συνδικαλιστές να κάνουν το δικό τους παιχνίδι εις βάρος των απλών και τίμιων πολιτών» 

 -«κύριε Πάγκαλε, γιατί δεν μας λέτε και τις δικές σας ιστορίες από βουλευτές, από υπουργούς και από πρωθυπουργούς. Ενας δημόσιος υπάλληλος ακόμα και να έφαγε λεφτά το έκανε γιατί η κάθε κυβέρνηση του το επέτρεψε. Οι κυβερνήσεις ποτέ δεν έκαναν κάτι για να σταματήσουν τη λεηλασία των δημοσίων ταμείων! Σας νοιάζει μόνο ο εαυτούλης σας και δεν σας νοιάζουν οι υπόλοιποι Ελληνες»

 -«Οι δικοί σας ανίκανοι μηχανισμοί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωναν 12.000 ευρώ (το αφορολόγητο δηλαδή) και έχουν περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ σε ακίνητα (δεν μπορούσατε να τα διασταυρώσετε) και τόσα άλλα. 
Αφού δεν τους πιάσατε, εσείς τα φάγατε»

 -«Θα μπορούσες να έγραφες ένα e-book για το πώς θα βγούμε από το πρόβλημα, χωρίς να προσβάλλεις και να ρίχνεις το ηθικό μας συνεχώς. Τα φάγατε και συνεχίζετε να τα τρώτε» 

-«Οι ιστορίες εδώ μιλάνε για μικρογεύματα. Τα μεγάλα τσιμπούσια έγιναν στη Siemens, στα υποβρύχια κ.λπ. κι εκεί τα φάγατε μόνος σας, κ. Πάγκαλε. Αντε μαζί με τον Ακη» 

-«Μαζί τα φάγαμε;;; Εγώ δεν έχω φάει τίποτα και πεινάω, όπως και πολλοί από τους συμπολίτες μου! 
Ενας ακόμα φοιτητής είμαι και ξέρω τι θα περάσω»

 -«Μαζί τα φάγαμε; Ντροπή σας!!! Είναι αίσχος να το λέτε.
 Ησασταν υπουργός, πράττετε λειτούργημα, είναι ντροπή και αίσχος να λέτε ότι ένας πολιτικός δεν έχει ευθύνη όταν καταχράται δημόσιο χρήμα, όταν όλες του οι πράξεις δεν έχουν στόχο το δημόσιο καλό.
 Θα έπρεπε να είναι κακούργημα»

 -«Η δικαιοσύνη έγινε κούφια λέξη και κανείς δεν τιμωρείται παρά μόνο για εγκληματικές ενέργειες, που κι αυτό αμφισβητείται. 
Τα φάγαμε μαζί γιατί διορίστηκαν κάποιοι; 
Ποιος τους διόρισε; 
Ποιος άφηνε τους δικούς του να λουφάρουν ώστε να χρειαζόμαστε περισσότερους υπαλλήλους; 
Εγώ; Οχι!» 

-«Κανένας δεν έλεγξε ποτέ, γιατί δεν υπήρξε ποτέ πολιτική βούληση να ξεσκεπαστούν τα σκάνδαλα. Γι’ αυτό τον λόγο δεν τα φάγαμε μαζί, κ. Πάγκαλε! Εσείς, οι συνοδοιπόροι και οι σύντροφοί σας τα φάγατε και γι’ αυτό πρέπει να πληρώσετε!»

 -«Τη χρονιά που πέρασε δεν είχα βιβλία στο σχολείο. Εσείς τα φάγατε, εγώ δεν πρόλαβα» 

 -«Αναλάβετε πρώτα μια ευθύνη, αλλά με έργο, όχι μόνο ως αποδοχή. Κάντε κάτι έστω και τώρα γι' αυτόν τον τόπο και αφήστε πια αυτό το παραμυθάκι.
 Ηρθε η ώρα σε αυτόν τον τόπο να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» 

 -«Μαζί τα φάγατε όλοι σας και δεν παραιτήθηκε κανείς, κ. Πάγκαλε. Ανίκανοι ακόμη και να παραιτηθείτε όσοι ευθύνεστε για την κατάντια της χώρας αυτής. Αν είχατε παιδεία, θα υποβάλλατε την παραίτησή σας πρώτος απ’ όλους»

 απο τη dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου