Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

1:30πμ 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης τη μάχη με τη μεγάλη φωτιά στο Άγιον Όρος που καίει ανεξέλεγκτη για τέταρτη συνεχή μέρα, κάνοντας στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένο δάσος.

 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και εντοπίζεται ανάμεσα στις θέσεις Πρώτο Νερό και Γιοβάνιτσα, σε απόσταση 1,5 με 2 χιλιόμετρα, σε ευθεία
γραμμή,απο τη Μονή Χιλανδαρίου, η οποία, πάντως, επί του παρόντος, δεν απειλείται. 

 Το βράδυ του Σαββάτου σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα και για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις: 121 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 314 στρατιώτες και 120 εθελοντές.

 Ωστόσο, οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών, ενώ σε διάσπαρτα σημεία εκδηλώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

 Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συνεχιστούν οι ρίψεις νερού. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και 49 Σέρβοι πυροσβέστες, καθώς η Μονή Χιλανδαρίου είναι σέρβικο μοναστήρι.

 Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους, διαβεβαίωσε ότι «θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς». 
«Είμαστε μαζί σας σε ό,τι χρειαστείτε» είπε ο πρωθυπουργός.

 Οι Αρχές αναζητούν ως ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και δάσους στα σύνορα του Αγίου Όρους έναν Λιθουανό εργάτη, ο οποίος διέμενε τις τελευταίες ημέρες σε σκήτη του Αγίου Ορους, κοντά στα σύνορα με την Ουρανούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου