Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Σκάνδαλο στην Αγροτική Ασφαλιστική - Διενεργείται εισαγγελική έρευνα

Στη διερεύνηση καταγγελιών για την Αγροτική Ασφαλιστική που αφορούν την εικονική καταγγελία των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων των υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας ώστε να εισπράξουν ολόκληρο το ποσό των συμβολαίων τους, προχωρά ο
οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης. 

 Η κατεπείγουσα παραγγελία του εισαγγελέα διαβιβάστηκε στην διεύθυνση οικονομικής Επιθεώρησης και περιγράφει καταγγελίες που έφθασαν στο ΣΔΟΕ για παρατυπίες σχετίζονται με τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια των υπαλλήλων της Αγροτικής Ασφαλιστικής Α.Ε που έκαναν λόγο για εικονική καταγγελία τους. 

Δηλαδή λόγω μειωμένων αποδοχών οι εργαζόμενοι “πίεσαν” την διοίκηση να προχωρήσει σε εικονικές καταγγελίες των συμβάσεων με την Ασφαλιστική, προκειμένου να πάρουν όλο το ποσό που προέβλεπαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους. 
Οπερ και εγένετο .

Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες το έλλειμμα που προκλήθηκε από τις αποχωρήσεις των εργαζομένων καλύφθηκε από την Αγροτική Ασφαλιστική, γεγονός που ζημίωσε την εταιρία. 

Τέλος, κατά τις ίδιες καταγγελίες, δεν παρακρατήθηκε φόρος, γεγονός που εάν έχει βασιμότητα συνιστά το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

 Γι αυτό και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

 Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου