Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κλείνει η ψαλίδα Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Μειώνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ σε δύο πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ, τη Φλόριντα και το Ουισκόνσιν, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου στη χώρα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα.

 Ο απερχόμενος πρόεδρος έχει ωστόσο προβάδισμα έξι μονάδων έναντι του
αντιπάλου του στο Οχάιο, στις βόρειες ΗΠΑ, το οποίο θεωρείται επίσης μια πολύ σημαντική πολιτεία όσον αφορά τις εκλογές για την προεδρία. 

Εκεί ο Ομπάμα συγκεντρώνει ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του ένα 44%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του Πανεπιστημίου Κουινιπίακ, του CBS News και των New York Times. 

 Ωστόσο στη Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, στην οποία οι ρεπουμπλικάνοι θα πραγματοποιήσουν το συνέδριό τους από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη, ο απερχόμενος δημοκρατικός πρόεδρος προηγείται μόνον κατά τρεις μονάδες από τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του (49%-46%), δηλαδή η διαφορά τους δεν ξεπερνάει το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης.

 Στο Ουισκόνσιν, την πολιτεία του υποψηφίου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων, Πολ Ράιαν, το προβάδισμα του Ομπάμα έναντι του Ρόμνεϊ περιορίζεται στις δύο μονάδες (49%-47%) και έχει μειωθεί σημαντικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι νωρίτερα αυτόν το μήνα ο απερχόμενος πρόεδρος ξεπερνούσε τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του κατά έξι μονάδες.

 Ο Ομπάμα αναμένεται να μην τηρήσει την παράδοση που θέλει τους υποψηφίους να μην πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των αντιπάλων τους και να συνεχίσει την προσεχή εβδομάδα την εκστρατεία του στις πολιτείες-κλειδιά, την ώρα που θα διεξάγεται το συνέδριο των ρεπουμπλικάνων. 

απο το  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου