Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μαζικές μειώσεις τιμών και προσφορές στην κινητή τηλεφωνία

Ευεργετικά για τον καταναλωτή φαίνεται να λειτουργεί η μείωση των τελών τερματισμού, την οποία αποφάσισε προ ημερών η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθώς οι τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις προχωρούν σε μειώσεις των
τιμολογίων και προσφορές. 

 Παράλληλα, οι εταιρίες δίνουν έμφαση στον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους, καθώς λόγω της διευρυνόμενης χρήσης «ευφυών» τηλεφώνων και συσκευών, το καταναλωτικό μοντέλο αλλάζει, διότι η κατανάλωση μεγάλων όγκων δεδομένων απαιτούν ριζική διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας και ανάπτυξη νέων δικτύων.

 Έτσι, ο Αύγουστος μπήκε με καλές ειδήσεις για τους καταναλωτές, λόγω του πρώτου κύματος μείωσης των τελών τερματισμού.

 Ειδικότερα, η COSMOTE ανακοίνωσε την Τετάρτη νέα μείωση κατά 27,3% των τελών τερματισμού κλήσεων στο δίκτυό της, τα οποία θα ανέρχονται πλέον από 0,0495 ευρώ σε 0,0360 ευρώ ανά λεπτό.

 Παράλληλα, σε μειώσεις έως και 15,5% προχωρά ο ΟΤΕ για κλήσεις από σταθερά προς όλα τα κινητά δίκτυα.

 Ειδικότερα, από την 1η Αυγούστου 2012, οι κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα ΟΤΕ προς κινητά όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, θα χρεώνονται έναντι 0,0903 ευρώ ανά λεπτό, αντί για 0,1069 ευρώ.

 Προσφορές από τη VODAFONE 

 Παράλληλα, η VODAFONE ανακοίνωσε την δυνατότητα όλων των συνδρομητών της να απολαμβάνουν αυτόματα και εντελώς δωρεάν απεριόριστο Μobile Ιnternet στο κινητό, στο tablet και στο laptop τους, επαναλαμβάνοντας παρόμοια προσφορά την οποία είχε κάνει το περασμένο Πάσχα.

 Έτσι, σύμφωνα με την εταιρία, «όλοι οι συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής, ιδιώτες και επαγγελματίες, με ενσωματωμένα MB στο πρόγραμμα τους ή με επιπρόσθετα πακέτα Mobile Internet, καθώς και οι συνδρομητές Vodafone Mobile Broadband, θα μπορούν να απολαμβάνουν τον Αύγουστο δωρεάν απεριόριστο Μobile Ιnternet με πολιτική ορθής χρήσης 1,5GB, επιπλέον των ΜΒ του προγράμματος τους».

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε, «οι συνδρομητές Vodafone χωρίς πακέτο Mobile Internet θα έχουν τη δυνατότητα να σερφάρουν εντελώς δωρεάν και απεριόριστα για μία ολόκληρη εβδομάδα, από 6 έως 13 Αυγούστου».

 Επίσης, η VODAFONE ρίχνει στην αγορά τα προγράμματα Vodafone "My Business Europe", που απευθύνονται σε τακτικούς ταξιδιώτες εξωτερικού. Τα προγράμματα Vodafone My Business Europe προσφέρουν επιπλέον 50 λεπτά ομιλίας και 50 ΜΒ για χρήση αποκλειστικά κατά την περιαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα, απεριόριστες ενδοεταιρικές κλήσεις και ενσωματωμένα MB για χρήση internet από το κινητό, και όλα αυτά με ένα μόνο πάγιο.

 Ξεκινά δίκτυο LTE η COSMOTE

 H COSMOTE ανακοίνωσε την ανάπτυξη κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), με την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού αρχικά σε επιλεγμένα σημεία.

 Όπως σημειώνει η εταιρία, «το δίκτυο 4G επιτρέπει πολλαπλάσιες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, αλλά και αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία των πελατών» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ότι οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν μια ταινία HD σε 2-3 λεπτά.

 Οι δοκιμές της COSMOTE σε δίκτυα 4G σε αστικό περιβάλλον έχουν δείξει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων άνω των 100 Mbps στη λήψη και 45 Mbps στην αποστολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ ολοκληρώνει και η WIND, σε συνεργασία με την Κινεζική HUAWEI, έχοντας εγκαταστήσει σύγχρονα κεραιοσυστήματα υψηλών ταχυτήτων 3G, που θεωρούνται "LTE - ready", δηλαδή έτοιμα να υποδεχθούν και την επόμενη τεχνολογική γενιά με μία απλή αναβάθμιση λογισμικού.

απο το exipno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου