Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Θοδωρής Δραβίλας

Ένας έμπιστος του Αντώνη Σαμαρά τοποθετήθηκε στη κρίσιμη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να δυσφορούν...

 Νέος διοικητής στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) τοποθετήθηκε ο Θεόδωρος Δραβίλλας, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

Με την ίδια απόφαση του κ. Δένδια ορίστηκαν Α΄
υποδιοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντούλης και Β΄υποδιοικητής ο Γεώργιος Καμαρινόπουλος. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα απουσιάζουν από την ορκωμοσία του νέου διοικητή, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσφορία τους για τις προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού. 

 Ο κ. Δραβίλας έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και ήταν αυτός που διαδέχθηκε τον Χρήστο Ζαχόπουλο στο υπουργείο Πολιτισμού. 

 Ο Θοδωρής Δραβίλλας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και κατάγεται από τον Παλαιόπυργο Αρκαδίας.
 Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ) από το 1991. 

Επίσης, είναι κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με ειδίκευση στη Διαχείριση Έργων καθώς και Master στις Ψηφιακές Επικοινωνίες (MSc) από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

 Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάστηκε επί μία δεκαετία στην Ελληνική αγορά πληροφορικής και ψηφιακών επικοινωνιών, ως υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων.

 Συμμετείχε στην εκπόνηση μελετών και στην υλοποίηση σύνθετων έργων υψηλής τεχνολογίας, συνεργαζόμενος με διεθνείς οίκους στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, με εμπειρία στη διοίκηση ανθρώπινων πόρων, το σχεδιασμό και την αναδιοργάνωση διοικητικών δομών.

 Τον Αύγουστο του 2005 ορίστηκε αντιπρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που αποτελεί Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή.

 Με την ιδιότητά του αυτή, συντέλεσε στην προαγωγή του Τομέα Ταχυδρομείων με πρωτοβουλίες που αφορούσαν σε ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του Καταναλωτή, ένταση των ελέγχων στις δραστηριοποιούμενες επιχειρήσεις και προώθηση προτάσεων για εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου της συγκεκριμένης αγοράς.

 Ως εισηγητής ή σύνεδρος έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων πάνω σε θέματα Διοίκησης, Ανθρωπίνων Πόρων και Νέων Τεχνολογιών, ενώ συνεντεύξεις και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον κλαδικό τύπο. Έχει διατελέσει αιρετό μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων, της Επιστημονικής Επιτροπής Ειδικότητας Ηλεκτρολόγων Μηχανικών καθώς και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

 Πηγή: ΑΠΕ, Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου