Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ν. Ζηγρας: Ο Σμπώκος είναι ο "βοσκός"-Όλοι οι λογαριασμοί του Άκη στο εξωτερικό και τα ακίνητα της οικογένειας

Ο Νίκος Ζήγρας στην μαραθώνια απολογία του μιλάει και για τον Γιάννη Σμπώκο, επιβεβαιώνοντας την εμπλοκή του στο σκάνδαλο.

 Όπως λέει στην απολογία του "Ο Ιωάννης Σμπώκος είναι το πρόσωπο το οποιό δέχτηκε τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία επένδυσε ο πεθερός του ο οποίος έχει σχέση με χρηματιστηριακή εταιρεία.

 Τα ποσά που επένδυσε ο πεθερός του Σμπώκου προέρχονταν από τον γαμπρό του, Ιωάννη Σμπώκο και από τον Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο.

 Εδώ θέλω να σας διευκρινίσω ότι πρόκειται για χρηματικά ποσά-μερίδια, που ζητά απεγνωσμένα
μέχρι σήμερα ο Τσοχατζόπουλος από τον Ιωάννη Σμπώκο τον οποίο στις σημείωσεις του αποκαλεί "Βοσκό".

 Θέλω να σας καταθέσω ότι σε όλες τις μετακινήσεις-επισκέψεις που έκανε ο Τσοχατζόπουλος στο εξωτερικό για προσωπικές του δουλειές, επαφές με τράπεζες, εταιρείες, δικηγορικά γραφεία, αλληλγοραφία, παραμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, μεταχειρίζονταν το όνομά μου και ένα ληγμένο διαβατήριό μου δεκαετίας 1990  χωρίς εγώ να το γνωρίζω το οποίο όταν αντιλήφθηκα έγινα έξαλλος αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει".

    Όλοι οι λογαριασμοί του Άκη στο εξωτερικό και τα ακίνητα της οικογένειας 


 Από την εταιρεία TORCASSO προς την BLUE BELL, υπεράκτιες και οι δύο, μεταφέρθηκαν μέσω Ελβετίας 4,5 εκατομμύρια δολάρια, χρήματα που πήρε ο Ζήγρας, όπως παραδέχτηκε, από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη. 

Όπως λέει στην απολογία του ο Ζήγρας, αργότερα έμαθε πως τα χρήματα αυτά προέρχονταν από παράνομες προμηθειες για τα εξοπλιστικά, ενώ τις επιταγές του έδινε αυτοπροσώπως ο Κύπριος πολιτικός. 

 Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα πάντα με τον εξάδελφο του Άκη, διοχετεύτηκαν στα ακίνητα που αγοράστηκαν μέσω της TORCASSO (το παλάτι της Διονυσίου Αεροπαγίτου και κάποιες αίθουσες στην Κηφισίας μέσω τις οποίες "ξεπλύθηκε" το μαύρο χρήμα, όπως έχουμε δει σε παλαιότερες αποκαλύψεις). 

 Μέσω του Μιχαηλίδη επίσης, ο Ζήγρας ισχυρίζεται ότι έλαβε ακόμη 16,2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα τα οποία διοχετεύτηκαν στην Blue Bell. Ο Ζήγρας για πρώτη φορά παραδέχεται ότι οι δυο off shore ανήκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο και "χρησίμευαν για την διακίνηση της παράνομης περιουσίας του". 

Άλλο ένα υπέρογκο ποσό, της τάξης των 2,9 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων ο Ζήγρας το πήρε από την εταιρεία MORELIA του Κύρου Μελά και το παρέδωσε ο ίδιος στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως αναφέρει στην απολογία του, ενώ συμπληρώνει ότι από το 1999 εως και το 2005 μεγάλα χρηματικά ποσά έφταναν στα χέρια του και ο ίδιος τα παρέδιδε στον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Αμυνας.

 Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαριστεί ο δαίδαλος των υπεράκτιων εταιρειών συμφερόντων Τσοχατζόπουλου, ο ανακριτής επέμενε και ο κ. Ζήγρας περιέγραψε πως "Ο Ζαχαριάδης δέχτηκε να γίνει αντίκλητος της TORCASSO για δύο μήνες, γνώριζε τον Τσοχατζόπουλο, γνώριζε ότι η TORCASSO ήταν συμφερόντων Τσοχατζόπουλου...η Λαμπροπούλου(η προφυλακισμένη λογίστρια του Άκη) είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ γνώστρια ότι οι εταιρείες αυτές ήταν συμφερόντων Τσοχατζόπουλου και ήταν έμπιστο πρόσωπο αυτού και της οικογένειάς του. 
Δική της επιλογή είναι ο Γεωργουλάκης (ο εξ Αμερικής οδοντίατρος που φέρεται ως διαχειριστής της Nobilis, ο ίδιος όμως ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε να γίνει αντίκλητος της εταιρείας επειδή του το ζήτησε η Λαμπροπούλου)....
Ο Σμπώκος ασχολήθηκε με τη σύσταση της NOBILIS, ενώ η Λαμπροπούλου ήταν αυτή που γνώριζε την Τσεκούρα (τη δικηγόρο του Άκη που κατηγορείται αλλά δεν έχει προφυλακιστεί).

 Και συνεχίζει ο Ν.Ζήγρας, αναφερόμενος στις αγοραπωλησίες των ακινήτων: "Σας έχω ήδη απαντήσει ότι η Δεινοκράτους αγοράστηκε κατ'επιλογήν της Αρετής Τσοχατζοπούλου και φαίνεται ότι την αγόρασε η BLUEBELL για να αποκρυβεί ότι αυτή είναι η αληθινή ιδιοκτήτρια. 

Το μισθωτήριο που συνέταξε η Λαμπροπούλου με την Τσοχατζοπούλου είναι εν γνώσει και των δύο εικονικό. 

Ο Οικονομίδης αγόρασε δήθεν στη συνέχεια το ακίνητο αυτό, για να αποσυνδεθεί ακόμα περισσότερο από τις παράνομες αμοιβές του πατέρα της και στη συνέχεια πούλησε εικονικά στην Αρετή Τσοχατζοπούλου χωρίς να καταβληθεί ποτέ ούτε ένα ευρώ.
 Από την αρχή έχω καταθέσει ότι η BLUEBELL δημιουργήθηκε από εμένα μόνο και μόνο για να αγοράσει η Αρετή το ακίνητο αυτό" 

 Με τον ίδιο τρόπο και μέσω άλλης εταιρείας αγόρασε ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον ΙΑΝΟ: 
 "Η εταιρεία NORIS A.G ιδρύθηκε από εμένα για να αγοράσει ο Τσοχατζόπουλος τις μετοχές του ΙΑΝΟΥ. 
Ο εκπρόσωπος του ΙΑΝΟΥ, Νικόλαος Καρατζάς, γνώριζε ότι η NORIS ήταν συμφερόντων Τσοχατζόπουλου και εγώ γνώρισα τον Καρατζά από τον Τσοχατζόπουλο". Ενώ στην ερώτηση του ανακριτή, τί ποσοστό μετοχών του ΙΑΝΟΥ κατέχει ο πρώην υπουργός, ο Ν. Ζήγρας απάντησε:
 "Αυτό είναι μεγάλο μυστικό δικό τους"!!! 

απο το spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου