Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο Άκης, ο Σμπώκος, ο επιχειρηματίας και ο κύπριος υπουργός

«Κόλαφος» ήταν η απολογία του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα για την διαδρομή του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα «δείχνοντας» επιχειρηματίες και πρώην κυβερνητικό στέλεχος της Κύπρου ως βασικούς εμπλεκόμενους στα σκάνδαλα. Ο κ. Ζήγρας «έδειξε» μέσω της απολογίας του ως ηθικούς αυτουργούς των σκανδάλων του Άκη
τον Βλάση Καμπούρογλου, τον επιχειρηματία Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και τον Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης. Όπως υποστήριξε ο κ. Ζήγρας, ο τελικός προορισμός του μαύρου πολιτικού χρήματος από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, ήταν οι λογαριασμοί του Άκη Τσοχατζόπουλου και του συνεργάτη, Γιάννη Σμπώκου.

 Ωστόσο, έμφαση φαίνεται ότι έδωσε στην κατάθεσή του ο εξάδελφος του Άκη στον πρώην κύπριο υπουργό Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε ως κομβικός ενδιάμεσος σύνδεσμος για τη μεταφορά των χρημάτων έχοντας μεταφέρει τουλάχιστον τέσσερις φορές υπέρογκα ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα.

 Ο πρώην υπουργός της Κύπρου, όπως σημειώνει ο κ. Ζήγρας, είχε ως ρόλο να μεταφέρει με το αζημίωτο όλες τις επιταγές, από το εξωτερικό στο εσωτερικό και τούμπαλιν, που προέρχονταν από τον επιχειρηματία Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Ο κ. Ζήγρας, δεν παρέλειψε να... κατηγορήσει τον Άκη ακόμα και για την υστεροβουλία των πράξεών του σχετικά με το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για την υγεία του.

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ο Τσοχατζόπουλος ενδιαφερόταν μόνο και μόνο μην πεθάνω προτού προλάβει να τακτοποιήσει το θέμα των λογαριασμών του με το μαύρο πολιτικό χρήμα», ενώ έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες για να εκλεγεί ξανά υπουργός ώστε να σωθεί χάριν της βουλευτικής ασυλίας. 

 «Στις προεκλογικές περιόδους ξόδευε πάνω από 2,5 εκ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους από Ρωσοπόντιους και τσιγγάνους, καθώς και για να τους προσφέρει διάφορες παροχές, όπως εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ».

 Ο κατα τά αλλα διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Ζήγρας, δήλωσε επίσης στην κατάθεσή του ότι η Βίκυ Σταμάτη, γνώριζε για τα... ταξίδια του «μαύρου» πολιτικού χρήματος διότι σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκμυστηρευόταν όλα του τα μυστικά στις γυναίκες του.

 πηγη:moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου