Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ιστοσελίδα "βάζει σε τάξη τα οικονομικά μας"

Χαράτσια, εφορία, λογαριασμοί, σούπερ μάρκετ, σχολεία, φροντιστήρια, βενζίνες.

 Η λίστα με τα έξοδα κάθε μήνα είναι ατελείωτη και η δυνατότητα αποταμίευσης εν μέσω κρίσης φαντάζει άπιαστο όνειρο.

 Το www.imoney.gr, μία νέα ιστοσελίδα που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης προσωπικών οικονομικών στην Ελλάδα, υπόσχεται να
βοηθήσει τους επισκέπτες της να επιτύχουν το ακατόρθωτο: να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους! 

 Πίσω από την ιστοσελίδα βρίσκονται ο Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Βίκτωρ Σολομών, οι οποίοι είχαν την ιδέα για τη δημιουργία του imoney πριν από ένα χρόνο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης. 
«Όλοι παραπονιούνται ότι δεν έχουν λεφτά και ότι αυτά "φεύγουν" εύκολα. Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα για τη διαχείριση των προσωπικών οικονομικών. 
Στόχος της είναι ο χρήστης να εξοικονομεί χρήματα με ένα πιο σύγχρονο τρόπο από ότι το παλιό τεφτέρι ή το συνηθισμένο excel», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων, αλλά και οικονομικός σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας.

 Η ιστοσελίδα imoney.gr δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να φτιάχνει τον προϋπολογισμό του ανά μήνα, καταγράφοντας τα έσοδα, τις πάγιες δαπάνες, τα ελαστικά έξοδα, αλλά και πόσα χρήματα επιθυμεί να αποταμιεύσει.

 Αν ο χρήστης ξεπεράσει το επιθυμητό όριο των εξόδων, τότε το σύστημα τον ειδοποιεί, ώστε να γνωρίζει πόσα έχει ξοδέψει.
 Καταγράφοντας τα έξοδά του ο χρήστης μπορεί να δει μέσα από στατιστικά γραφήματα τι ποσοστό των εξόδων αφορά κάθε κατηγορία (προσωπικά έξοδα, διασκέδαση, μετακινήσεις, κλπ), προκειμένου να έχει καλύτερο έλεγχό τους.

 Επίσης, το ημερολόγιο του imoney.gr ειδοποιεί τον επισκέπτη με μήνυμα στη σελίδα ή το κινητό ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το πότε λήγει η κάθε οικονομική του υποχρέωση.

 Εκτός από την ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί και εφαρμογή για κινητά iphone -σύντομα και για κινητά με λειτουργικό Android- που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, όπου και αν βρίσκεται, να καταγράφει στη στιγμή τα έξοδά του. 
Την προσπάθεια συμπληρώνει το ιστολόγιο του imoney.gr, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν απαντήσεις σε ενδιαφέροντα ερωτήματα, όπως «Είσαι άνεργος; Να, τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα χαράτσια», «Πώς να στείλετε το παιδί σας στον παιδικό σταθμό χωρίς να πληρώσετε» ή «Πώς να βγάζετε μισθό από τον τραπεζικό σας λογαριασμό». «Μέχρι πρόσφατα ο κόσμος ήταν ελαστικός στο τι ξόδευε. 
Ωστόσο, η κρίση μάς κάνει να ασχολούμαστε πιο πολύ με τα έξοδά μας. 

Χρησιμοποιώντας εργαλεία personal finance μπορείς να εξοικονομήσεις μέχρι και 25%», επισημαίνει ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του σάιτ είναι το γεγονός ότι στις μόλις έξι εβδομάδες λειτουργίας του έχει ήδη 8.000 καταγεγραμμένους χρήστες, ενώ έχουν γίνει και 15.000 εγκαταστάσεις της εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα. 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Μαρία Κουζινοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου