Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

"Χυδαία" η μετεγγραφή Ιμπρα (!)

Μπορεί η μεταγραφή ενός από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο να έχει σκορπίσει τον ενθουσιασμό στους φίλους της Παρί Σεν Ζερμέν, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους πολιτικούς στη Γαλλία.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
και ο ετήσιος μισθός του θεωρούνται σκανδαλώδη εν μέσω οικονομικής κρίσης. 

Μάλιστα, για το θέμα έκανε δηλώσεις μέχρι και ο πρόεδρος της χώρας! Το σήριαλ της μετακίνησης του Σουηδού επιθετικού μπορεί να τελείωσε, όμως ο απόηχος σε όλα τα επίπεδα δε λέει να κοπάσει.

 Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουα Ολάντ, ήταν μάλλον ο πιο μετριοπαθής στην αντιμετώπιση του θέματος, αφού αρκέστηκε να πει πως: «Υπάρχουν ομάδες στον επαγγελματικό αθλητισμό που κερδίζουν, χωρίς απαραίτητα να δαπανούν τόσο μεγάλα ποσά», έχοντας πιθανότατα στο μυαλό του και το παράδειγμα της περσινής πρωταθλήτριας Μονπελιέ.

 Αντίθετα, πιο σκληρή ήταν η πρώην υπουργός Αθλητισμού, Ροζελίν Μπασελό: «Μου προκαλεί αγανάκτηση και σχεδόν αηδία να βλέπω τέτοιες απίστευτες αμοιβές τη στιγμή που οι μικρές ποδοσφαιρικές ομάδες παλεύουν με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή τους».

 Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του… καθ΄ ύλιν αρμόδιου, του υπουργού Προϋπολογισμού, Ζερόμ Καουζάκ: «Τα νούμερα αυτά δεν είναι απλά εντυπωσιακά, είναι χυδαία σε μια εποχή που όλος ο κόσμος κάνει σκληρή προσπάθεια εξαιτίας της κρίσης».

 Ο Καουζάκ έκρουσε εξάλλου και τον κώδωνα του κινδύνου για τις ομάδες που ακολουθούν αντίστοιχη μεταγραφική πολιτική: «Φοβάμαι ότι οι συνέπειες τέτοιων κινήσεων μπορεί να είναι καταστροφικές, ξέρουμε ότι πολλά κλαμπ, ιδιαίτερα στη νότια Ευρώπη, είναι χρεωμένα πέρα από κάθε λογική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου