Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

4 εκ. ευρώ μπορεί να απαιτήσει η Παπαχρήστου!


Νομικοί αθλητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η Βούλα Παπαχρήστου που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω ρατσιστικού σχολίου, δικαιούται να εγείρει απαιτήσεις για αποζημίωση. Κρίνουν ότι η αποπομπή της αθλήτριας , η οποία πριν αποκλειστεί ζήτησε συγγνώμη, δε μπορεί να γίνει με απόφαση είτε του αρχηγού της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής είτε της ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή). Για να αποκλειστεί η Παπαχρήστου θα έπρεπε να υπάρχει: α) Δική της απόφαση, β) Απόφαση της ΔΟΕ, γ) Πειθαρχική διαδικασία του ΣΕΓΑΣ. Δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει οπωσδήποτε ένα από τα τρία παραπάνω. Με δεδομένο ότι η αθλήτρια είχε υψηλές επιδόσεις και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετείχε σε χρυσοφόρα meeting, μετριοπαθείς οικονομικοί κύκλοι υπολογίζουν τις απώλειες της αθλήτριας και του προπονητικού team στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα προέρχονταν από χορηγίες εταιρειών αθλητικών ειδών και κρατικές επιχορηγήσεις. Απαιτήσεις για αποζημιώσεις μπορεί να εγείρει και ο ΣΕΓΑΣ, ο οποίος όμως τώρα βρίσκεται στριμωγμένος μετά το ντοπάρισμα Χονδροκούκη.

2 σχόλια:

  1. Που είναι η αλληλλεγύη των υπολοίπων συναδέλφων της αθλητών, γιατί σώπησαν; Δεν άκουσαν για την απόφαση του Αγγλικού Εφετείου που που αθώωσε τον
    Paul Chambers για το σχόλιο που έγραψε στο δικό του τουίττερ; Και οι βρετανικές εφημερίδες προβάλουν την απόφαση ως ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ!!!
    Η κοπέλα πρέπει να πάει και να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς με το δικαίωμα που της παρέχει η διαδικασία. Και να τους καταγγείλει στην Διεθνή Επιτροπή και να τους κινήσει και δέκα αγωγές! Κανονικά και λογικά αναμέναμε οι υπόλοιποι αθλητές να αποσύρονται σύσσομοι και μαζικά εις διαμαρτυρία και υποστήριξη της Παπαχρήστου. Αυτό θα πεί συμπαράσταση, ένας για όλους και όλοι για ένα. Δυστυχώς όμως δεν ακούσαμε κάτι τέτοιο.
    Τις εύχομαι ότι καλύτερο στο μέλλον.

    Φανούλα Αργυρού - Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχετε δίκιο. Και εμείς απορούμε με την παθητικότητα των ΜΜΕ και των αθλητών. Φαντασθείτε τι θα γίνει στην Ελλάδα τον βαρύ χειμώνα που έρχεται και έχουμε την ψευδαίσθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή