Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Καρπούζι: το φυσικό viagra

Μια φέτα δροσερό καρπούζι παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του Viagra, σύμφωνα με ερευνητές, καθώς περιέχει κιτρουλίνη, που μπορεί να
προκαλέσει την παραγωγή συστατικού που έχει το διάσημο μπλε χαπάκι. Το εν λόγω συστατικό βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων του οργανισμού, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν ένας άντρας λαμβάνει Viagra. 

 Η κιτρουλίνη αντιδρά με τα ένζυμα του οργανισμού όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και αλλάζει σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που ωφελεί την καρδιά, το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό.

 Η αργινίνη ενισχύει το νιτρικό οξύ που ηρεμεί τα αιμοφότα αγγεία και έχει την ίδια επίδραση με το Viagra, που αντιμετωπίζει τη στυτική διαταραχή και ίσως την εμποδίζει δήλωσε ο ερευνητής Μπίμου Πατίλ. 

 Ο Τοντ Βένερ, που μελετά την παραγωγή καρπουζιών στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, δήλωσε ότι όποιος παίρνει Viagra δεν θα πρέπει να περιμένει το ίδιο αποτέλεσμα από το καρπούζι.

 Ο Βένερ θεωρεί πως ακούγεται ενδιαφέρον ως αποτέλεσμα αλλά όχι σαν υποκατάστατο φαρμάκου. Το κιτρικό οξύ μπορεί να βοηθήσει και με τη στηθάγχη, την υψηλή πίεση και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με την έρευνα.
 Περισσότερη κιτρουλίνη-περίπου 60%- βρίσκεται στη φλούδα παρά στη σάρκα αλλά αυτό ποικίλλει. 

Ωστόσο οι επιστήμονες μπορεί να βρουν τρόπους να ενισχύσουν τη συγκέντρωση στη σάρκα.
 Η κιτρουλίνη βρίσκεται στα καρπούζια όλων των χρωμάτων και είναι υψηλότερη σε αυτά με την πιο κίτρινη επιφάνεια δήλωσε η ερευνήτρια Πενέλοπε Περκινς-Βεάζι, η οποία εκτιμά ότι η έρευνα του Πατίλ είναι έγκυρη αλλά με έναν περιορισμό.

 Κάποιος θα πρέπει να φάει περίπου 6 φλιτζάνια καρπούζι για να έχει αρκετή κιτρουλίνη που θα ενισχύσει τα επίπεδα αργινίνης στο σώμα.
 Το καρπούζι είναι διουρητικό και αποτελούσε ομοιοπαθητική αγωγή για νεφροπαθείς πριν γίνει εκτεταμένη η χρήση της αιμοκάθαρσης. 
 «Άλλο θέμα είναι η ποσότητα της ζάχαρης, την οποία η μεγάλη κατανάλωση θα μπορούσε να στείλει στο κυκλοφορικό-κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει κράμπα», σύμφωνα με την Πέρκινς-Βεάζι.

 Ο Πατίλ δήλωσε ότι θα ήθελε να κάνει περαιτέρω έρευνες σχετικά με το πώς θα μειώσει την περιεκτικότητα ζάχαρης στο καρπούζι.
 Η σχέση μεταξύ κιτρουλίνης και αργιλίνης θα μπορούσε να φανεί βοηθητική σε αυτούς που είναι παχύσαρκοι ή υποφέρουν από διαβήτη τύπου ΙΙ.

 Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου